Acasa Yamaha Yamaha va lansa o masina de doua locuri in Europa

Yamaha va lansa o masina de doua locuri in Europa

de Vlad Barza

Yamaha MotivE concept (sursa - Yamaha)

Yamaha, al doilea mare producator mondial de motociclete, va incepe sa vanda in 2019 un model de automobil de doua locuri care va fi produs in Europa, spune eful companiei, citat de Nikkei. Masina va avea versiuni pe benzina, dar si electrice, Yamaha avand experienta in domeniul motoarelor de autoturisme fiindca a livrat peste 3 milioane de unitati pentru Toyota.

Hiroyuki Yanagi, sef al Yamaha incepand cu 2010, spune ca e vorba de un model economic in stilul smart, o masina care sa raspunda noilor nevoi ale consumatorilor europeni. Modelul ar trebui sa fie lansat in 2019 si Yamaha se va ocupa de productie, urmand sa aleaga pana atunci un loc unde se vor investi cateva sute de milioane de euro.

Reuters citeaza surse care spun ca masina va utiliza un motor pe benzina de un litru, iar cel electric va fi furnizat de un partener al carui nume nu a fost cunoscut.

Yamaha a prezentat in 2013, la Salonul Auto de la Tokyo, un concept de masinuta electrica numit MotivE, insa acum e prima oara cand compania confirma ca va produce un autoturism.

Yamaha va deveni al noualea producator auto japonez si vrea ca productia auto sa devina un segment de business esential.

Yamaha are know-how in domeniul motoarelor pentru autoturisme, livrand din 1964 si pana in prezent peste trei milioane de motoare catre Toyota, propulsoarele fiind prezente si pe masini Lexus.

Lasa un comentariu