Acasa Honda Honda prezinta la Geneva noua generatie Jazz. Masina ajunge la toamna in Romania

Honda prezinta la Geneva noua generatie Jazz. Masina ajunge la toamna in Romania

de Vlad Barza

Honda Jazz (sursa - Honda)

A treia generatie a modelului de clasa mica Honda Jazz va debuta oficial la Salonul Auto de la Geneva (5-15 martie) si va folosi noua platforma globala Honda de segment B. Modelul va ajunge in toamna acestui an si in Romania. Noul Jazz este mai lung cu 95 mm fata de vechiul model, iar ampatamentul masoara si el 30 mm in plus fata de generatia precedenta.

In stilul inaugurat de prima generatie Jazz, noul model pastreaza abordarea tip monovolum a caroseriei, cu scopul de a oferi valori de referinta in materie de spatiu interior, dar adauga elemente de design care caracterizeaza noua identitate de marca a Honda.

Noua platforma de segment B (folosita si de crossover-ul HR-V) include o serie de inovatii structurale importante, toate cu scopul de a optimiza la maximum raportul dintre dimensiunile exterioare si cele interioare. Rezervorul de carburant a fost plasat in partea din fata a masinii, situatie ce permite integrarea inovatorului sistem de rabatare a banchetei Magic Seats, unic in segmentul B, arata un comunicat al companiei.

Noul Jazz va fi disponibil initial cu o unitate pe benzina de 1,3 litri i-VTEC, care dezvolta 102 CP. Acest propulsor face parte din noua gama de propulsoare Earth Dreams, compatibile cu standardul de poluare Euro 6. Noul propulsor va putea fi asociat unei transmisii manuale cu 6 trepte sau unei „automate” (tip CVT, cu variatie continua).

Sistemul de infotainment Honda Connect, lansat pe nouile Civic si CR-V, va fi disponibil optional pe modelul Jazz, cu sistemul de operare Android si procesorul grafic NVIDIA Tegra 3.

Ca si modelele precizate anterior, noul Jazz va dispune in echiparea standard de sistemul de asistenta CTBA (City Brake Active) ce poate frana automat la viteze de pana la 30 km/h, pentru a evita sau limita efectele unui eventual accident cu masina din fata.

Honda vinde Jazz in Europa din 2001 si cele mai mari vanzari au fost atinse in 2005 (peste 87.000 de unitati). Anul trecut japonezii au livrat 37.000 de masini Jazz in Europa, cu 10% sub volumele din 2013.

citeste AICI toate stirile legate de Salonul Auto de la Geneva 2015

Noua Honda Jazz (sursa - Honda)

Honda Jazz interior  (sursa - Honda)

Honda Jazz interior (sursa - Honda)

Lasa un comentariu