Acasa Foto FOTO: Noua Skoda Superb se prezinta. E mai mare decat vechiul model

FOTO: Noua Skoda Superb se prezinta. E mai mare decat vechiul model

de Adrian Mitrea

Skoda Superb (sursa - Skoda)

Skoda a prezentat noua generatie a limuzinei de clasa D Skoda Superb, model care va fi prezentat fizic in premiera mondiala la Salonul Auto de la Geneva (5-15 martie). Aceasta a treia generatie are un ampatament cu 80 mm mai mare, iar portbagajul este de 625 litri, cu 30 de litri mai mare.

Producatorul auto ceh noteaza ca pe fata consola a fost scurtata cu 61 mm. Acest lucru inseamna ca rotile din fata sunt montate mai aproape de extremitatea din fata, ceea ce teoretic conduce la o agilitate mai buna.

Masina are profilul unui sedan, insa beneficiaza de hayon. Spre deosebire de generatia anterioara, hayonul nu mare are deschidere dubla (TwinDoor), adica nu mai exista posibilitatea de a deschide doar capota porbagajului (de la un buton) si capota portbagajului cu tot cu luneta (de la alt buton).

Noul model Superb este construit pe platforma MQB a Volkswagen Group si cantareste cu pana la 75 kg mai putin decat vechiul model.

Printre detaliile interesante se numara priza de 230 V pentru locurile din spate, iar spaterele banchetei spate pot fi rabatate din portbagaj.

Motorizarile pe benzina sunt TSI cu puteri cuprinse intre 125 CP si 280 CP, iar cele diesel sunt TDI cu puteri intre 120 CP si 190 CP.

Suspensiile sunt MacPherson pe fata si multi-link pe spate.

Tehnologia de iluminare pentru stopuri este cu LED, standard pentru toate modelele, iar in ceea ce priveste farurile exista halogen sau bi-xenon cu LED pentru rularea pe timp de zi (DRL). Cu alte cuvinte, nu exista faruri integrale cu LED pentru varful de gama al Skoda, asa cum au modele mai accesibile din Volkswagen Group, cum ar fi noul Leon.

Skoda a comercializat circa 700.000 unitati din primele doua generatii Skoda Superb. Prima generatie Skoda Superb a fost lansata in 2001 si a stat pe piata pana in 2008, iar a doua generatie a aparut in 2008 si isi va incheia cariera comerciala in 2015.

Numele Skoda Superb are insa chiar o istorie mai lunga decat atat, fiind un model de lux produs intre anii 1934 si 1949 de catre producatorul Skoda Auto. La acea vreme era primul model Skoda cu motor V8 si tractiune integrala.

citeste AICI toate stirile legate de Salonul Auto de la Geneva 2015

Skoda Superb (sursa - Skoda)

Lasa un comentariu