Acasa Dacia UPDATE: Dacia va expune la Geneva un model aniversar, pentru a celebra 10 ani de la renasterea marcii

UPDATE: Dacia va expune la Geneva un model aniversar, pentru a celebra 10 ani de la renasterea marcii

de Adrian Mitrea

Dacia Logan 10 Ani (sursa - Dacia)

Dacia va avea la standul sau de la Salonul Auto de la Geneva (5-15 martie) un model aniversar, pentru a sarbatori 10 ani de la renasterea marcii sub umbrela Grupului Renault. Reamintim ca Dacia a lansat in iunie 2014 modelul aniversar Logan 10 Ani, dedicat exclusiv pietei din Romania. UPDATE: Pe internet au inceput sa circule fotografii spion cu o versiune sportiva a lui Sandero, ceea ce poate insemna ca masina care va fi dezvaluita la Geneva sa fie aceasta.

In acest context, este posibil fie ca editia limitata la 2.000 unitati Logan 10 Ani sa fie extinsa pentru un numar mai mare de piete si de exemplare, fie ca marca romaneasca sa prezinte o editie aniversara pe modelele mai bine vandute ale marcii pe piata vestica, cum ar fi Sandero sau Duster.

Dacia si Renault nu au furnizat mai multe informatii momentan.

Modelul Dacia Logan 10 Ani a fost lansat in iunie 2014 si are productia limitata la 2.000 unitati. Mare parte dintre acestea au fost cumparate deja. Masina este disponibila fie cu un motor pe benzina de 1,2 litri (1.2 MPI) de 75 CP, fie cu un motor turbo diesel de 1,5 litri (1.5 dCi) de 75 CP.

Fata de modelele Logan obisnuite, seria limitata are climatizare automata, jante de 16 inch, semnalizari integrate in oglinzile laterale, faruri dublu-optice, comenzi pentru geamuri pe portiere, tapiterie speciala si alte cateva detalii.

UPDATE Fotografii spion cu o Dacia Sandero Sport/RS au inceput sa circule pe internet, deci cresc sansele ca modelul aniversar sa fie un Sandero. Presa auto internationala speculeaza ca aceasta versiune mai sportiva a Sandero va avea sub capota motorul de 1,2 litri turbo pe benzina care echipeaza Clio IV GT Line (1.2 TCe), disponibil pe modelele Dacia si Renault in versiuni de 115 CP si 120 CP.

Modelul Sandero surprins in pozele spion are scaune sport, cutie de viteze manuala cu sase trepte, volan cu comenzi si discuri de frana pentru rotile din spate. Fotografii cu masina pot fi vazute pe autoevolution.com.

citeste AICI toate stirile legate de Salonul Auto de la Geneva 2015

Lasa un comentariu