Acasa Dacia Dacia Logan 10 ani, editie limitata la 2.000 unitati. Are aer automat si comenzi geamuri pe usi

Dacia Logan 10 ani, editie limitata la 2.000 unitati. Are aer automat si comenzi geamuri pe usi

de Adrian Mitrea

Dacia Logan 10 Ani (sursa - Dacia)

Dacia lanseaza joi, 19 iunie, o editie speciala a modelului Logan, creata exclusiv pentru piata romaneasca, cu ocazia aniversarii a 10 ani de la prezentarea modelului. Editia Dacia Logan 10 ani vine cu dotari speciale precum aer conditionat automat, comenzi ale geamurilor electrice montate si pe portiere, semnalizari integrate in oglinzile laterale, jante speciale si un sticker specific pe montantul (stalpul) C, faruri dublu optice si o placuta metalica ce contine logo-ul special al seriei limitate, pe pragurile din fata.

Aceasta versiune speciala are la baza echiparea de top a Logan, Laureate. Pe langa elementele enumerate mai sus, Logan 10 ani mai are ornament de culoare neagra pentru portiere, stopuri usor fumurii, bagheta de decor neagra pentru bara de protectie spate, jante din otel de 16 inch cu aspect Dark Metal care imita jantele din aliaj usor.

Spatiul interior beneficiaza de o tapiterie si o ambianta noua, precum si de o plansa de bord complet schimbata, de culoare Noir Brillant, aeratoare centrale dreptunghiulare, cu contur crom satinat, spatiu de depozitare inchis in partea superioara a plansei de bord.

De asemenea manerele pentru usile fata au aspect Noir Bleute Brillant.

Printre echipamentele optionale se regasesc sistemul Media Nav cu harta Europei si regulatorul cu limitator de viteza (cruise control), alaturi de volanul imbracat in piele.

Seria limitata va fi echipata cu doua tipuri de motorizari: un propulsor pe benzina (1.2 16V 75 CP) si un altul pe motorina (1.5 dCi 75 CP).

Paleta de culori disponibila ramane cea valabila pentru actuala gama Logan.

In ceea ce priveste preturile, acestea sunt de 9.400 Euro (TVA inclus) in cazul motorizarii pe benzina si de 11.300 Euro (TVA inclus) pentru motorizarea diesel.

Comenzile sunt preluate incepand de joi, 19 iunie, in toata reteaua de dealeri Dacia din Romania.

Logan: Modelul care a relansat marca Dacia

In iunie 2004, presedintele director general al Grupului Renault de la acea vreme, Louis Schweitzer, prezenta in fata a 500 de reprezentanti ai presei internationale, reuniti la Technocentre, modelul Logan. Materializare a proiectului lansat in anul 1999 sub denumirea de cod X90, Logan avea sa devina in scurt timp nu doar un indiscutabil succes comercial, ci si modelul care a declansat in randurile clientilor occidentali o noua atitudine fata de achizitia de automobile, spune Dacia.

Logan s-a impus, inca din primul sau an complet de comercializare (2005), drept cel mai bine vandut model de pe piata auto din Romania. Dincolo de hotare, berlina produsa la Mioveni a devenit un adevarat simbol de reusita industriala si comerciala, subiectul a numeroase studii despre evolutia tiparelor de consum pe piata auto occidentala si, in egala masura, un punct de referinta pentru ambitiile altor constructori auto de a produce un vehicul comparabil.

In cei zece ani de cariera de pana acum, Logan a fost produs in peste 1,4 milioane de exemplare si livrat catre clienti din 42 de tari ale lumii, din Nordul Europei, pana in Orientul Mijlociu si Africa de Nord, fara a uita Oceania si America Centrala si de Sud.

Ca punct de pornire pentru expansiunea marcii Dacia, modelul Logan a stat la baza unei intregi familii de modele. Daca in momentul lansarii exista o singura versiune de caroserie (berlina tricorp), cu doua motorizari pe benzina (1.4 MPI si 1.6 MPI), de-a lungul anilor gama a evoluat, ajungand sa cuprinda, in 2007, patru variante de caroserie (berlina, break, furgoneta si pick-up) si sase motorizari, din care trei pe benzina, una pe GPL si doua diesel.

A urmat apoi aparitia celei de-a doua game de modele – Sandero, care a completat succesul Logan in special pe pietele occidentale.

Chiar si dupa extinderea numarului de membri ai familiei Dacia (in prezent aceasta cuprinde 8 modele), Logan a ramas un pilon de baza al marcii pe numeroase piete. In Maroc, in Algeria, in Turcia, in Bulgaria si in alte cateva piete din Europa Centrala si de Est, Logan berlina continua sa fie cel mai vandut model Dacia.

In prezent, gama Logan din Romania cuprinde trei versiuni (Acces, Ambiance si Laureate), cu preturi care variaza intre 6.890 si 11.400 euro, cu TVA.

Date cheie despre Logan

  • Data prezentarii oficiale: 2 iunie 2004
  • Inceputul livrarilor in Romania: 9 septembrie 2004
  • Inceputul comercializarii in Europa Occidentala: iulie 2005
  • Lansarea fazei 2 (Logan I restilizat): iulie 2008
  • Lansarea noii generatii Logan: octombrie 2012

Principalele piete pentru Loogan Sedan

  • Romania: 497.000
  • Franta: 176.000
  • Algeria: 168.000
  • Germania. 113.000
  • Maroc: 106.000
  • Turcia: 103.000
  • Spania: 31.000
  • Italia: 24.000
  • Belgia: 20.000
  • Polonia: 17.000

Modelul are vanzari totale (la zi) de peste 1,4 milioane unitati.

Dacia Logan 10 Ani (sursa - Dacia)

Lasa un comentariu