Acasa Saloane Auto Noua Skoda Superb va fi prezentata in premiera mondiala la Salonul Auto de la Geneva

Noua Skoda Superb va fi prezentata in premiera mondiala la Salonul Auto de la Geneva

de Adrian Mitrea

Skoda Superb (sursa - Skoda)

A treia generatie a modelului Skoda Superb va fi dezvaluita unui public restrans la jumatatea lunii februatie, a Mlada Boleslav, unde se afla si uzina principala a Skoda, iar debutul mondial in fata publicului larg va avea loc in martie, la Salonul Auto de la Geneva. Comercializarea va demara la jumatatea anului 2015, potrivit producatorului ceh, detinut de Volkswagen Group.

Masina de segment D Superb, varful de gama al Skoda, este fabricata pe platforma tehnica modulara MQB a Volkswagen Group si vine pe piata sa continue succesul primelor doua generatii, care impreuna au fost livrate in 700.000 exemplare. Skoda nu a anuntat inca foarte multe detalii despre a treia generatie Superb. Stim doar ca este construita pe platforma tehnica MQB, ca portbagajul va fi mai mare si ca va continua sa ramana un model de avangarda al producatorului auto ceh.

Prima generatie Skoda Superb a fost lansata in 2001 si a stat pe piata pana in 2008, iar a doua generatie a aparut in 2008 si isi va incheia cariera comerciala in 2015.

Numele Skoda Superb are insa chiar o istorie mai lunga decat atat, fiind un model de lux produs intre anii 1934 si 1949 de catre producatorul Skoda Auto. La acea vreme era primul model Skoda cu motor V8 si tractiune integrala.

citeste AICI toate stirile legate de Salonul Auto de la Geneva 2015

Interior Skoda Superb 2015 (sursa - Skoda)

Skoda Superb (sursa - Skoda)

Lasa un comentariu