Acasa Romania Tiriac mareste de trei ori galeria in care isi expune masinile clasice, Tiriac Collection

Tiriac mareste de trei ori galeria in care isi expune masinile clasice, Tiriac Collection

de Adrian Mitrea

Tiriac Collection (sursa - Tiriac Holdings)

Tiriac Collection, unica galerie nationala permanenta de masini de colectie, isi va tripla capacitatea in acest an, urmand sa ajunga la un spatiu de expunere pentru un total de 200 de automobile. Incepand cu data de 9 februarie 2015 amplasamentul va suferi modificari de structura majore pentru a incadra, incepand cu luna mai a anului curent, majoritatea masinilor din colectia omului de afaceri. In perioada dedicata lucrarilor tehnice galeria este inchisa publicului.

„Inca de la momentul lansarii sale, galeria a primit recenzii atat locale, cat si internationale, de exceptie. Colectia privata de autovehicule apartinand domnului Ion Tiriac repezinta un subiect de atractie si de educatie in lumea auto. Prin aceasta extindere intentionam sa aducem mai aproape de public o serie extinsa de modele care au marcat evolutia industriei auto la nivel mondial. Este o galeria unica in lume (…)”, a declarat Teodor Dorcescu, administrator Tiriac Collection, intr-un comunicat de presa.

Galeria gazduieste curent singura colectie Rolls Royce Phantom I-VI, produsa pana in anul 1972, precum si exemplare care au apartinut anterior unor nume sonore, precum Sir Elton John, Sammy Davis Jr. sau Bernie Ecclestone.

Galeria Tiriac Collection a fost inaugurata in luna noiembrie din 2013 si reuneste in prezent circa 70 de automobile clasice de mare valoare, precum si motociclete, produse incepand cu anul 1899. Vizitatorii pot vizualiza peste 30 de marci auto si moto renumite, precum Jaguar, Bentley, Jensen, Lancia, Pontiac, Mercedes-Benz, Rolls Royce, Cadillac, Chevrolet, Maserati, Aston Martin, Harley Davidson si Indian Scout.

Galeria isi va relua programul incepand cu a doua jumatate a lunii mai din acest an, fiind deschisa publicului de vineri pana duminica, in intervalul orar 10:00-19:00.

Tiriac Collection (sursa - 0-100.ro)

Lasa un comentariu