Acasa Foto VIDEO, FOTO: Renault Kadjar, fratele mai mare al lui Captur

VIDEO, FOTO: Renault Kadjar, fratele mai mare al lui Captur

de Adrian Mitrea

Renault Kadjar (sursa - Renault)

Renault a prezentat luni seara, 2 februarie, crossoverul Kadjar, fratele mai mare al lui Captur. Desi aparent noul SUV pare a fi inlocuitorul lui Koleos, producatorul auto francez noteaza ca Renault Kadjar va fi pozitionat intre Captur si Koleos si va fi vandut in Europa din aceasta vara, apoi Africa, tarile din Bazinul Mediteranean si apoi si in China.

Renault Kadjar va fi disponibil atat cu tractiune fata, cat si cu tractiune integrala. Masina are 4,45 metri lungime, 1,84 metri latime si 1,60 metri inaltime si va fi produsa in uzina Palencia din Spania, dar si in Wuhan (China), fiind primul model Renault fabricat acolo, pentru piata locala (din 2016). Volumul portbagajului este de 472 litri.

Kadjar este construit pe arhitectura de vehicul CMF dezvoltata de Renault si Nissan. CMF este „sparta” in trei segmente: CMF-A (pentru masini mici), CMF-B (masini compacte) si CMF-C/D (masini din gama superioara). Kadjar tine de ultima platforma, care a fost dezvoltata in ultimii patru ani.

Dintre detaliile anuntate de Renault legate de noul sau model se remarca bordul moale la atingere, sistem multimedia R-Link 2, faruri cu LED adaptive, plafonul din sticla (fix) cu o suprafata de 1,4 metri patrati (mp), jantele de pana la 19 inch, garda la sol de 190 mm, unghi de atac de 18 grade si unghi de degajare de 25 grade, precum si selector pentru modurile tractiunii (Auto/Lock/2WD) in cazul versiunilor cu tractiune integrala.

Numele modelului Renault Kadjar aminteste de „Kanjara” – nume vehiculat cu ani in urma pentru SUV-ul Dacia, inainte ca denumirea Duster sa fie confirmata.

Renault Kadjar a fost prezentat in seara zilei de 2 februarie, la Paris, in fata unui grup restrans de jurnalisti, iar premiera mondiala in fata publicului larg va avea loc la Salonul Auto de la Geneva (5-15 martie).

citeste AICI toate stirile legate de Salonul Auto de la Geneva 2015

Renault Kadjar (sursa - Renault)Renault Kadjar (sursa - Renault)

Lasa un comentariu