Acasa Renault Cel mai nou SUV Renault se va numi Kadjar

Cel mai nou SUV Renault se va numi Kadjar

de Vlad Barza

Kadjar teaser (sursa - Renault)

Kadjar este numele celui mai nou SUV al Renault, a anuntat compania franceza, care va prezenta pe 2 februarie acest model compact. Renault este foarte multumita de vanzarile SUV-ului mic Captur, care in decembrie a fost in top 10 cele mai vandute masini europene, iar francezii spera sa aiba vanzari bune si cu acest nou model mai mare: Kadjar.

Numele Kadjar vine de la Kad- (quad, un vehicul cu patru roti care poate ajunge oriunde, si -jar care provine de la cuvintele frantuzesti agile (agil) si „jaillir” (a tasni). Renault spune ca numele vrea sa aduca un aer exotic care sa sugereze aventura si descoperirea de noi orizonturi.

In plus, initiala K e gandita sa indice robustetea, iar modelul se poate integra si ca nume cu celelalte doua crossovere din gama: Koleos si Captur. Constructorul a pornit o campanie pe retelele sociale cu hastag-ul #KADJAR, modelul va fi dezvaluit pe 2 februarie, dar va fi prezent si la inceput de martie, la Salonul Auto de la Geneva.

Renault nu a dat date tehnice, insa britanicii de la Autocar scriu ca noul model va avea multe in comun cu Qashqai al „colegei” de Alianta, Nissan. Vor fi multe in comun la partea de arhitectura si piese, insa vor fi diferente la exterior, cele doua marci ale Aliantei incercand sa mentina cat mai multe diferente de design care sa dea fiecarui brand o imagine distincta.

Renault spera ca si Kadjar va fi un succes de piata, cum s-a intamplat cu modelul mai mic Captur, care si-a gasit in 2014 aproape 200.000 de cumparatori (locul 5 in topul vanzarilor Groupe Renault). In Europa, Captur a fost pe locul noua la cele mai vandute masini noi, clasament in care SUV-urile intra rar.

Lasa un comentariu