Acasa Bentley Bentley se gandeste sa lanseze si un al doilea SUV

Bentley se gandeste sa lanseze si un al doilea SUV

de Vlad Barza

Bentley EXP 9 F Concept (sursa - Bentley)

Bentley va lansa in 2016 primul sau SUV, insa un al doilea model ar putea aparea in cativa ani, compania explorand in prezent posibilitatea lansarii unui SUV mai mic, care sa se adreseze tinerilor si femeilor, scrie Automotive News, citand directori ai companiei. Bentley a avut un an record de vanzari, depasind 11.000 de unitati in 2014, noile modele urmand sa ajute compania din Volkswagen Group sa atinga 20.000 de unitati la final de deceniu.

Wolfgang Durheimer, CEO al Bentley, spune ca se analizeaza posibilitatea lansarii unui derivat al primului SUV, iar Kevin Rose, director de vanzari al marcii, spune ca un SUV mai mic s-ar adresa „clientilor de la orase”, dar va fi un model „foarte competent in off-road”.

Bentley nu are in prezent niciun SUV in gama, insa in primavara lui 2012 a prezentat un concept de SUV mare (Bentley EXP 9 F) care a starnit extrem de multe controverse. Dupa ce a mai modificat designul, compania a confirmat in 2013 ca modelul va fi lansat pe piata, insa acest lucru se va intampla in 2016, modelul de serie putand sa fie prezentat cel devreme in martie 2015 la Salonul Auto de la Geneva.

click AICI pentru poze oficiale cu Bentley EXP 9 F

Acest prim SUV va avea pentru inceput versiune cu motor V12, apoi va avea si varianta V8, dar si una hibrida. Sefii marcii au confirmat ca variantele cele mai scumpe pot depasi 300.000 euro, dar despre preturile de pornire nu se stiu amanunte, estimarile aratand ca vor fi in jurul a 180-200.000 euro.

Bentley vinde patru modele: Continental GT, Continental GTC, Flying Spur si Mulsanne, existand informatii ca va fi prezentat curand un al cincelea model, posibil o masina sport de doua locuri.

Bentley a vandut anul trecut un numar record 11.200 de masini, iar tinta este sa se ajunga in 2020 la 20.000 unitati, SUV-urile avand un rol extrem de important in acest plan.

Lasa un comentariu