Acasa Bentley Bentley a decis cum isi boteaza SUV-ul: Bentley Bentayga

Bentley a decis cum isi boteaza SUV-ul: Bentley Bentayga

de Adrian Mitrea

Teaser Bentley Bentayga (sursa - Bentley)

Bentley Bentayga este numele primului SUV din istoria Bentley, care va incepe sa fie comercializat din 2016. Pana atunci englezii au anuntat, iata, numele si au dat publicitatii un clip cu masina in actiune prin desert, insa aceasta este inca puternic camuflata si nu se pot distinge detalii de design.

“Bentayga este un nume ce reflecta faptul ca stim ca SUV-ul nostru va fi mai bun decat oricare alta masina din lume – va combina luxul suprem si performantele extraordinare si va duce experienta Bentley in medii noi”, a declarat Wolfgang Durheimer, presedinte si director general executiv (CEO) al Bentley Motors.

Numele Bentayga este inspirat de formatiunile stancoase intalnite in Insulele Canare, Spania, loc de unde pot fi admirate peisaje spectaculoase, la o altitudine de circa 1.400 peste nivelul marii.

Compania noteaza ca masina va fi prezentata in forma finala de productie in acest an (la unul dintre marile saloane auto – n.r.) si ca va incepe sa o comercializeze din 2016.

Bentley Bentayga este inspirat din conceptul Bentley EXP 9 F, prezentat in primavara anului 2012, la Salonul Auto de la Geneva. In urma criticilor primite atunci, Bentley a modificat designul variantei care va ajunge in productie, potrivit declaratiilor oficialilor companiei.

click AICI pentru poze oficiale cu Bentley EXP 9 F

Compania auto britanica se gandeste deja la un al doilea SUV, care ar putea aparea in cativa ani. Compania exploreaza in prezent posibilitatea lansarii unui SUV mai mic, care sa se adreseze tinerilor si femeilor, scrie Automotive News, citand directori ai companiei.

Bentley a avut in 2014 record de vanzari, depasind 11.000 de unitati comercializate, noile modele urmand sa ajute compania din Volkswagen Group sa atinga 20.000 de unitati/an la final de deceniu.

Wolfgang Durheimer, CEO al Bentley, spune ca se analizeaza posibilitatea lansarii unui derivat al primului SUV, iar Kevin Rose, director de vanzari al marcii, spune ca un SUV mai mic s-ar adresa „clientilor de la orase”, dar va fi un model „foarte competent in off-road”.

Acest prim SUV va avea pentru inceput versiune cu motor V12, apoi va avea si varianta V8, dar si una hibrida. Sefii marcii au confirmat ca variantele cele mai scumpe pot depasi 300.000 euro, dar despre preturile de pornire nu se stiu amanunte, estimarile aratand ca vor fi in jurul a 180.000-200.000 euro.

Bentley vinde patru modele: Continental GT, Continental GTC, Flying Spur si Mulsanne, existand informatii ca va fi prezentat curand un al cincelea model, posibil o masina sport de doua locuri.

Bentley a vandut anul trecut un numar record 11.200 de masini, iar tinta este sa se ajunga in 2020 la 20.000 unitati, SUV-urile avand un rol extrem de important in acest plan.

Lasa un comentariu