Acasa Foto FOTO: Volvo S60 Cross Country, primul sedan-crossover din lume

FOTO: Volvo S60 Cross Country, primul sedan-crossover din lume

de Adrian Mitrea

Volvo S60 Cross Country (sursa - Volvo)

Volvo lanseaza la Salonul Auto de la Detroit (12-25 ianurie) un model de nisa, denumit Volvo S60 Cross Country, care va avea pe piata BMW X4 drept cel mai apropiat rival. Ideea Volvo este insa diferita, deoarece masina nu are hayon, fiind deci un fel de sedan suprainaltat, cu aspect de coupe.

Primul sedan crossover de pe piata, Volvo S60 Cross Country, va fi disponibil atat cu tractiune fata, cat si cu tractiune integrala permanenta.

“Volvo S60 Cross Country este singurul model din segmetul crossover sedan. Am identificat o nisa clara pe piata pentru a face un sedan mai capabil, cu un aspect mai robust si garda la sol mai mare. Volvo S60 Cross Country va fi pe placul oamenilor care isi doresc un sedan capabil, incitant, care vine si cu beneficiile unui crossover”, a declarat Alain Visser, vicepresedinte Volvo responsabil de vanzari, marketing si servicii clienti, intr-un comunicat de presa.

Pentru modelul Volvo S60 Cross Country vor fi disponibile roti de 18 si 19 inch.

Gama de motorizari este formata din motorul turbo pe benzina T5 (254 CP in Europa), disponibil cu tractiune integrala, si motorul turbo diesel D4 de 190 CP, disponibil cu tractiune fata. Ulterior lansarii initiale va fi oferit si un diesel D4 (2,4 litri, 5 cilindri) cu tractiune integrala.

Volvo S60 Cross Country (sursa - Volvo)

Citeste AICI toate stirile legate de Salonul Auto de la Detroit 2015

Lasa un comentariu