Acasa Curiozitati Soferii din Milano primesc calatorii gratuite pentru transportul in comun daca isi lasa masinile acasa

Soferii din Milano primesc calatorii gratuite pentru transportul in comun daca isi lasa masinile acasa

de Vlad Barza

(sursa - panoramio.com)

Milano este unul dintre cele mai aglomerate orase europene, iar italienii sunt greu de convins sa isi lase masinile acasa fiindca s-au obisnuit cu confortul oferit de acestea. Un proiect derulat de companii din asigurari, transport si telemetrie ii recompenseaza cu calatorii gratuite cu transportul in comun pe cei care isi lasa acasa masinile in timpul saptamanii, relateaza Financial Times.

Practic, clientii companiei de asigurare Unipol pot primi un voucher de 1,5 euro pentru transportul in comun in fiecare zi din saptamana in care decid sa lase masina acasa si sa mearga la serviciu cu autobuzul, metroul sau tramvaiul.

Unipol s-a asociat cu regia de transport in comun a orasului si cu compania numita Octo Telematics, care produce un fel „de cutii negre” montate pe fiecare masina asigurata la Unipol. Aceste cutii transmit automat date despre localizarea masinii si prin ele se verifica daca soferul nu a miscat-o intr-o anumita zi si deci daca poate primi voucherul de transport.

Proiectul se numeste „Park Your Car and Go Public!” si soferii trebuie sa nu plece cu masinile intre 7:30 si 19:30 in timpul saptamanii. Italienii sunt foarte atasati de masinile lor, chiar daca locurile de parcare sunt greu de gasit, iar cheltuielile lunare sunt mai mari decat la transportul in comun. Totusi, proiectul e un semn ca se pot face lucruri daca autoritatile publice se aliaza cu companii private pentru a mai reduce blocajele din trafic.

Milano este unul dintre cele mai blocate orase europene, unele site-uri de monitorizare a traficului dandu-l drept „campion” in Europa si America de Nord. Desi municipalitatea a pus taxe de congestie si a interzisul accesul masinilor in diverse zone, problema nu s-a rezolvat.

Lasa un comentariu