Acasa Curiozitati 15 membri ai unui grup care semnala radarele pe Facebook vor avea permisul suspendat, arata o decizie a justitiei franceze

15 membri ai unui grup care semnala radarele pe Facebook vor avea permisul suspendat, arata o decizie a justitiei franceze

de Vlad Barza

(sursa - Volvo)

15 membri ai unui grup de Facebook care dezvaluia pozitionarea radarelor dintr-o regiune a Frantei vor avea permisul suspendat, arata o decizie a unui tribunal francez. Le Monde scrie insa ca grupul nu s-a desfiintat, ci din contra, numarul componentilor a crescut cu 50%.

Tribunalul corectional din Rodez, Franta, a decis pe 3 decembrie ca 15 membri ai grupului „anti-radar” vor avea permisul de conducere suspendat timp de o luna. Opt dintre ei sunt acuzati si de ultraj, dupa ce au insultat pe Facebook jandarmii. Tribunalul spune ca cei sanctionati se fac vinovati de sustragere de la constatarea infractiunilor rutiere.

Rémy Josseaume, avocat pentru 11 dintre ei, spune ca decizia este ingrijoratoare fiindca, daca mergem pe logica tribunalului, ar trebui inchise toate ziarele care dezvaluie pozitia radarelor si desfiintate toate radiourile care fac acelasi lucru.

„Este o judecata ipocrita”, a spus la iesirea de la sedinta, Mathieu Chané, co-fondator al grupului. „Suntem 13.000 de membri in grup si 600.000 de francezi folosesc astfel de pagini, dar aici suntem condamnati doar noi 15”, mai spune el.

Grupul din Aveyron a fost creat in 2012, iar hotararea judecatoreasca nu l-a distrus, ba din contra: numarul membrilor a crescut in ultima zi cu 50%. „Contrar a ceea ce ar vrea unii sa creada, acest grup nu este mort. Cativa platesc un pret greu astazi (…) Din respect si din solidaritate pentru ei trebuie sa pastram viu acest grup”, scrie unul dintre componentii grupului.

Lasa un comentariu