Acasa Foto FOTO: Opel lanseaza in vara lui 2015 modelul de clasa mini KARL, cu preturi ce pornesc de la sub 10.000 euro

FOTO: Opel lanseaza in vara lui 2015 modelul de clasa mini KARL, cu preturi ce pornesc de la sub 10.000 euro

de Vlad Barza

Opel KARL (sursa - Opel)

Opel va lansa in vara lui 2015 cel mai mic model din gama, KARL, autovehicul cu cinci usi si sub 3,7 metri lungime. Numele este ales in cinstea fiului fondatorului Opel, iar masina va dispune si de motorul 1.0 ECOTEC de 75 CP. KARL va inlocui Agila, masina care s-a vandut incepand cu anul 2000, insa in ultimii trei ani vanzarile medii lunare in Europa au fost de 2.000-2.500 unitati.


Modelul in cinci usi are 3,68 metri lungime si va dispune de motorul pe benzina 1.0 ECOTEC de 55 kW/75 CP in trei cilindri.

KARL dispune in standard de sistemul ESP cu controlul tractiunii, de ABS cu distributie electronica a fortei de franare si de asistentul la pornirea in rampa, care previne deplasarea inapoi a autovehiculului la pornirea in rampa,

KARL poate fi echipat cu o alta dotare de siguranta: avertizarea privind parasirea benzii de circulatie. Cu ajutorul senzorilor camerei frontale, care scaneaza drumul, aceasta avertizeaza soferii atunci cand parasesc neintentionat banda, prin intermediul unui semnal sonor si al unei pictograme galbene intermitente.

De asemenea, KARL poate rula in modul City, care reduce efortul la efectuarea manevrelor de directie printr-o apasare de buton, fiind disponibil pe modelele ADAM si Corsa.

Lista de echipamente optionale mai contine, printre altele scaune fata incalzite, volan din piele incalzit si trapa.

KARL va fi disponibil in zece versiuni de culoare si cu jante de 14 sau 16 inci.

„Scurt, agil si plin de personalitate – numele KARL ii reflecta punctele forte. Noul model de baza al Opel este un autovehicul adult care va placea atat inimii, cat si mintii”, spune seful Opel, Karl-Thomas Neumann.

KARL va inlocui Agila, model vandut intre 2000 si 2014 pe piata europeana. Anul 2001 a fost cel mai bun ca vanzari, cu peste 83.000 de unitati, a mai fost un varf spre 2009, cu aproape 60.000 unitati, in timp ce anul trecut s-au vandut aproximativ 14.000 de unitati.

Lasa un comentariu