Acasa Foto FOTO: Volkswagen Golf R Variant a fost prezentat oficial. E cel mai performant break compact din lume

FOTO: Volkswagen Golf R Variant a fost prezentat oficial. E cel mai performant break compact din lume

de Adrian Mitrea

Volkswagen Golf R Estate (sursa - Volkswagen)
Volkswagen Golf R Estate (sursa - Volkswagen)

Volkswagen prezinta Golf R Variant, model care devine in acest moment cel mai puternic si mai rapid break compact de pe piata, avand 300 Cai Putere (CP) si un timp de accelerare pana la 100 km/h de 5,1 secunde. Masina este expusa in premiera mondiala la Salonul Auto de la Los Angeles (18-30 noiembrie).

Volkswagen Golf R Variant beneficiaza de un motor turbo pe benzina de 2 litri (2.0 TSI), care dezvolta 300 CP intre 5.500 si 6.200 rotatii pe minut (rpm), cu un cuplu maxim de 380 Newton-metru (Nm) de la 1.800 pana la 5.500 rpm. Puterea este transmisa rotilor prin intermediul unei cutii de viteze automatizate cu dublu ambreiaj (DSG) si sase trepte, care angreneaza toate cele patru roti (4MOTION).

Volkswagen spune ca masina consuma in medie 7 litri de benzina pentru 100 km parcursi, ceea ce corespunde unor emisii de 163 grame CO2/km.

Suspensiile sunt controlate electronic, lasand posibilitatea soferului sa aleaga intre mai multe setari, inclusiv una dedicata rularii pe circuit (Race).

Performantele demne de o masina sport nu contravin aspectelor practice la Golf R Variant, masina avand un portbagaj de 605 litri, extensibil pana la 1.620 litri prin rabatarea spatarelor locurilor din spate.

Producatorul mentioneaza ca Golf R Variant este identic cu Golf R (hatchback) pana in dreptul montantilor B, iar din acel in punct spre spate masina este diferita.

Jantele oferite standard pe acest model sunt de 18 inch (model Cadiz), iar optional sunt disponibile unele de 19 inch (model Pretoria).

Comenzile pentru acest model vor fi preluate din primavara anului 2015, iar primele livrari se vor face in vara.

citeste AICI mai multe stiri de la Salonul Auto de la Los Angeles 2014

Lasa un comentariu

avatar
  Subscribe  
Notifica-ma despre