Acasa Dacia Director roman la Matrite Dacia. Eugen Tirmes l-a inlocuit pe Luc Fourichon

Director roman la Matrite Dacia. Eugen Tirmes l-a inlocuit pe Luc Fourichon

de Adrian Mitrea

Eugen Tirmes (sursa - Dacia)

Eugen Tirmes, 49 ani, este din luna octombrie a acestui an noul director al Matrite Dacia, inlocuindu-l astfel pe Luc Fourichon, care a fost transferat ca director Inginerie Proces la Renault Technologie Ameriques. Eugen Tirmes lucreaza de 29 de ani la Dacia si propus ca in mandatul sau Matrite Dacia sa fie cel mai bun furnizor de matrite pentru Grupul Renault si pentru Alianta Renault-Nissan.

Tirmes este absolvent al Universitatii Politehnica Bucuresti, Facultatea Tehnologia Constructiilor de Masini.

„In procesul constructiei unei masini, activitatea de matrite este mai putin cunoscuta publicului larg. Procesul de fabricatie a unui autovehicul incepe cu transformarea tablei in piese de caroserie. Pentru a transforma tabla in aripi sau capote, sunt folosite matrite instalate pe presele din departamentul presaj al uzinelor de vehicule. La Matrite Dacia fabricam matrite pentru capote si dubluri de capota, usi si chesoane de usi, capote spate si dublurile aferente acestora, dar si pavilioane. Dacia este furnizor de stante si matrite pentru Romania, pentru fabricile Aliantei Renault-Nissan din Europa, dar si pentru cele ale Renault sau Nissan din America sau Asia. Am intalnit in echipa de la Matrite Dacia oameni tineri, cu experienta, formati in diverse activitati specifice proceselor de fabricatie matrite. Experienta echipelor din Romania s-a transmis si in afara tarii, la alte situri ale Renault, prin formari realizate la Matrite Dacia, de la conceptie proces, pana la realizarea efectiva a matritelor. Ambitia noastra este sa fim cel mai bun furnizor de matrite pentru proiectele Renault, in ceea ce priveste calitatea, costurile, termenele, dar si un punct de referinta in ameliorarea standardelor, cat si in domeniul inovatiei”, a declarat Eugen Tirmes, intr-un comunicat de presa.

El si-a inceput activitatea profesionala la Hidromecanica din Brasov, in constructia de elemente hidro-mecanice. In anul 1991 se alatura Dacia, unde a fost responsabil pentru diverse activitati.

Cea mai mare parte a activitatii sale a petrecut-o la Uzina Vehicule Dacia, intre anii 1991 si 2011. Aici, Tirmes a ocupat, pe rand, pozitiile de la sef echipa mentenanta, sef atelier Presaj, sef sectie Presaj, sef departament adjunct tehnic Presaj, sef departament adjunct Presaj, sef proiect coordonator Directia Progres, sef serviciu Progres si sef departament adjunct Caroserie.

In anul 2011 a devenit director adjunct al activitatii Matrite din cadrul Dacia, iar trei ani mai tarziu, iata, este numit directorul acesteia.

Matrite Dacia

Situat la Pitesti, Matrite Dacia este singurul centru de proiectare si fabricare a matritelor din cadrul Grupului Renault. Intins pe o suprafata de 17.000 metri patrati, acesta a fost complet modernizat, incepand din anul 2007, cu investitii in valoare de 25 milioane euro. In aceasta perioada suprafata atelierelor s-a extins cu 60%, au fost achizitionate echipamente noi, a fost reamenajat fluxul de productie, iar angajatii au beneficiat de formari specifice. Ca urmare, capacitatea de productie a crescut de sapte ori.

Centrul Matrite Dacia este specializat in conceperea si realizarea utilajelor de ambutisare a reperelor de caroserie de mari dimensiuni. In activitatea de fabricatie matrite sunt puse in practica tehnologiile cele mai recente din domeniul ambutisarii.

La conceperea unui nou vehicul, Grupul Renault aplica principiile ingineriei simultane, context in care Matrite Dacia contribuie prin verificarea si imbunatatirea fezabilitatii pieselor ambutisate. Prin activitatea de fabricatie matrite din Romania Dacia este singurul furnizor intern de utilaje de ambutisare al Grupului Renault, pentru aproape toate proiectele din lume. Uzine ale Renault si Nissan din Romania, Maroc, India, Turcia, Slovenia, Argentina, Brazilia, Franta, Spania si Rusia au fost dotate sau sunt in curs de a fi dotate cu utilaje concepute la Matrite Dacia.

Lasa un comentariu