Acasa Piata Auto Prioritatea Skoda: Modelele trebuie sa fie cat mai spatioase

Prioritatea Skoda: Modelele trebuie sa fie cat mai spatioase

de Vlad Barza

(sursa - Skoda)

Skoda va lansa noul Superb in mai putin de sase luni, iar la acest model, dar si la altele in viitor se va pune accent pe faptul ca spatiul interior a crescut, a spus un oficial al marcii, citat de revista Autocar. Vanzarile Skoda au crescut cu 13% la noua luni, pana la 774.000 masini, cifra de afaceri fiind de 8,8 miliarde euro.

Frank Welsch, membru al board-ul Skoda insarcinat cu dezvoltarea tehnica a gamei, spune ca atat noul Superb, cat si noua Fabia vor insista pe atuurile marcii: pret rezonabil si spatiu generos.

Welsch a spus ca ampatamentul noului Superb (model care va aparea in mai putin de sase luni) va fi mai mare decat al noului Passat, dar masina per total va avea sub 5 metri lungime.

Oficialul marcii cehe spune ca spatiul interior a fost o prioritate si la noua Fabia (prezentata recent), dar desi masina e mai spatioasa la interior, lungimea totala a ramas de sub 4 metri.”Rapid are 4,3 metri lungime, Octavia este la 4,6 metri, astfel ca puteti sa va dati seama cum se va incadra noul Superb in gama”.

El a dat de inteles si ca noua generatie a SUV-ului Yeti va avea cu 10 cm mai mult decat in prezent (cand are 4,2 metri lungime), „alungirea” fiind gandita sa aduca mai mult spatiu pentru picioare, dar si pentru bagaje.

Skoda va lansa si un SUV mai mare ce va fi probabil construit pe arhitectura MQB folosita pe multe modele din grupul Volkswagen.

Oficialul Skoda a mai confirmat si ca noua Fabia NU va avea versiune sport vRS, motivand cu argumente legate de profitabilitate.

Vanzarile Skoda au crescut cu 13% la noua luni, pana la 774.000 masini, cifra de afaceri fiind de 8,8 miliarde euro (+19%). Profitul operational a urcat cu 75%, spre 651 milioane euro.

Lasa un comentariu