Acasa Audi Audi recheama peste 700 de masini in Romania, pentru posibile probleme la airbag-uri

Audi recheama peste 700 de masini in Romania, pentru posibile probleme la airbag-uri

de Vlad Barza

Interior de Audi A4 Avant (sursa - Audi)

Audi recheama in Romania 717 masini A4 pentru posibile probleme la airbag-urile frontale. In cazuri izolate exista pericolul ca airbag-urile sa nu se deschida in mod conform. Anul acesta, peste zece marci auto au anuntat actiuni de rechemare in Romania, iar pe plan mondial 2014 este anul cu cele mai multe masini rechemate.

Rechemarea se refera la 717 masini Audi A4 limuzina, Avant si Allroad la care exista posibilitatea ca, in cazul unui accident, foarte izolat, airbag-urile frontale sa nu se declanseze asa cum a fost prevazut. Autoturismele vizate au fost produse intre noiembrie 2011 si jumatatea lui octombrie 2014.

In Romania nu s-au inregistrat accidente legate de posibilul defect. Dealerii vor trimite scrisori de rechemare posesorilor masinilor, in vederea chemarii in service. Reparatia dureaza in medie jumatate de ora si consta intr-o actualizare software a unitatii de control airbag.

Cel mai recent recall anuntat de Audi in Romania a fost in septembrie si viza aproape 200 de masini din sase modele. Era vorba de posibile probleme la sistemul de franare, iar modelele incluse in actiune erau A4, A5, A6, A7 Sportback, Q5 si Q7.

Printre marcile care au mai facut rechemari in service in acest an, in Romania, se numara Mercedes-Benz, BMW, Opel, Hyundai, Renault, Land Rover, Mitsubishi, Jaguar, Dacia, Toyota, Hyundai, Honda si Nissan.

Lasa un comentariu