Acasa Ferrari Ferrari se desparte de grupul mama, Fiat Chrysler Automobiles

Ferrari se desparte de grupul mama, Fiat Chrysler Automobiles

de Adrian Mitrea

Ferrari 458 Speciale A (sursa - 0-100.ro)

Producatorul italian de automobile sport de lux Ferrari se desparte de grupul mama, Fiat Chrysler Automobiles (FCA), parte a planului lui Sergio Marchionne – seful FCA – de a securiza afacerile si activitatea companiilor pe care le conduce, scrie presa auto si de business internationala. O parte dintre actiunile Ferrari vor fi tranzactionate la bursa.

In prezent, Fiat Chrysler Automobiles detine 90% dintre actiunile Ferrari, iar 10% apartin lui Piero Ferrari, singurul fiu ramas in viata al lui Enzo Ferrari.

In urma deciziei grupului mama, FCA, 10% dintre actiunile acestuia vor fi puse la dispozitia investitorilor, pe bursa. Acest lucru se va intampla cel mai probabil in 2015, pe burse in SUA si Europa.

Restul actiunilor Ferrari vor fi distribuite actionarilor deja existenti.

Anul 2014 este plin de schimbari la Ferrari, se pare. La jumatatea acestei luni (13 octombrie), Luca Cordero di Montezemolo si-a dat demisia din functia de presedinte al Ferrari, pe care o ocupa din 1991. Acum, pentru 2015 Ferrari isi vede viitorul cu actiuni listate la bursa, separat de grupul mama, si cu o noua strategie in ceea ce priveste actionariatul.

Lasa un comentariu