Acasa Ford Ford Romania va instrui gratuit din nou tineri soferi, prin programul Ford Driving Skills for Life

Ford Romania va instrui gratuit din nou tineri soferi, prin programul Ford Driving Skills for Life

de Adrian Mitrea

Ford DSFL (sursa - Ford)

Ford Romania a anuntat ca organizeaza in Bucuresti, in perioada 15-16 noiembrie, cursuri gratuite de siguranta rutiera pentru soferii tineri, parte a programului Ford Driving Skills for Life (DSFL). Prima editie a Ford DSFL a instruit 3.500 de soferi online si peste 500 de soferi in poligon, la Craiova, iar acum, la a doua editie DSFL organizata in Romania, peste 400 de tineri soferi sunt asteptati la cursurile gratuite care vor avea loc in Bucuresti.

La jumatatea lunii iunie din acest an peste 500 de tineri studenti si angajati ai Ford Romania (18-24 ani) au participat la Ford Driving Skills for Life (DSFL) din Craiova – un eveniment interactiv dedicat sigurantei rutiere, a carui menire a fost sa-i faca mai constienti de ce se intampla cu ei si cu automobilul, in anumite situatii: cum e sa conduci cu anvelopele foarte uzate, cum te comporti in stare de ebrietate, ce se intampla cand trimiti sms de la volan si cum reactioneaza masina, din punct de vedere dinamic, in situatii limita, pe virare si franare.

Ford Driving Skills for Life este o idee care a pornit in urma cu zece ani in Statele Unite ale Americii (SUA) si s-a extins si in foarte multe tari din Europa, printre care si Franta, Germania, Spania, Italia si Marea Britanie, iar scopul sau a fost acelasi peste tot. Pentru Romania este primul an in care se organizeaza DSFL.

Evenimentul din aceasta toamna se tine la Bucuresti, in perioada 15-16 noiembrie, iar cei interesati se pot inscrie pe site-ul evenimentului. Ford colaboreaza cu pilotii si tehnicienii de la Napoca Rally Academy pentru a instrui soferii, inclusiv cu pilotul Bogdan Marisca, cu care 0-100.ro si LeasePlan Romania deruleaza seria de clipuri „Sigur la drum„, dedicate sigurantei rutiere.

Potrivit cercetarilor de piata, citate de Ford, tinerii cu varste intre 18-24 sunt expusi de doua ori mai mult riscului de a muri intr-un accident rutier decat soferii mai experimentati din Uniunea Europeana. Intre anii 2000 si 2009 peste 76.000 de persoane cu varste intre 18-24 de ani au murit in accidente rutiere in Uniunea Europeana. Acest lucru inseamna aproape o cincime din victimele accidentelor rutiere din Europa.

Programul Driving Skills for Life a realizat, de la lansarea sa de acum zece ani, instruiri practice pentru 100.000 de soferi din intreaga lume si pentru alti 500.000 online.

Lasa un comentariu