Acasa Dacia FOTO: Dacia a lansat la Paris versiunile Stepway ale lui Lodgy si Dokker. Masinile ajung la inceput de 2015 in tara

FOTO: Dacia a lansat la Paris versiunile Stepway ale lui Lodgy si Dokker. Masinile ajung la inceput de 2015 in tara

de Vlad Barza

Dacia Lodgy Stepway (sursa - 0-100.ro)

Dacia a lansat la Salonul Auto de la Paris versiunile Stepway ale modelelor Lodgy si Dokker produse in Maroc. Preturile pentru Romania nu au fost comunicate, insa masinile vor ajunge pe plan local la inceput de 2015, a spus pentru HotNews, Jan Ptacek, director comercial al Renault in Romana. El spune ca aceste masini aduc un plus de atractivitate gamei si vor spori vanzarile acestor doua modele, dat fiind ca in cazul Sandero, versiunea Stepway a ajuns sa reprezinte peste jumatate din vanzari.


Oficialul Renault spune ca versiunile Stepway ale celor doua modele Dacia vor „anima” gama si o vor face mai atractiva pe partea de design. Ca si versiuni de motorizare, Jan Ptacek se asteapta ca cele mai vandute sa fie diesel-urile.

Dacia Dokker Stepway (sursa - HotNews)

Deoarece modelele vor ajunge in showroom-uri abia peste cateva luni, preturile nu au fost anuntate, ele urmand a fi comunicate mai aproape de data lansarii. Ca si idee, preturile au fost anuntate pentru Franta (de la 14.200 euro pentru Lodgy si 14.250 euro pentru Dokker, insa in Romania modelele Dacia sunt mai ieftine decat In Franta, astfel incat preturile din Hexagon au doar caracter orientativ.

Versiunile Stepway au debutat pe Sandero in 2008 in Brazilia unde modelul este vandut sub sigla Renault, iar in mai 2009 a fost lansata si versiunea de Sandero sub sigla Dacia pe piata romaneasca si alte piete europene. Noua generatie Sandero Stepway a debutat in septembrie 2012 la Salonul Auto de la Paris.

Versiunile Stepway au fata de variantele standard o serie de elemente de deisgn si ornamente care le diferentiaza. Variantele Stepway sunt caracterizate de Dacia ca fiind mai dinamice, cu trasaturi de crossover si apte pentru orice tip de drum.

Elemente de design specifice:

  • barele de protectie fata (si spate pentru Lodgy) in culoarea caroseriei
  • scuturile fata si spate crom satinat
  • proiectoarele de ceata fata cu ornamente crom satinat
  • pasajele de roti cu protectii de culoare neagra
  • pragurile de culoare neagra
  • ornamentele de design Dark Metal pentru barele de pavilion, retrovizoare exterioare si jante din aluminiu
  • calandru si un bandou superior al calandrului de culoare neagra pentru Lodgy Stepway

Lodgy Stepway si Dokker Stepway sunt disponibile in cinci nuante de caroserie, incluzand Bleu Azurite, si afiseaza un stripping cu denumirea ᅡ  Stepway  ᅡ pe portierele din fata.

Lodgy Stepway si Dokker Stepway dispun de o tapiterie specifica cu broderii si cusaturi de culoare albastra. Ceasurile de bord si aeratoarele au de asemenea un contur albastru, nuanta ce se regaseste si in jurul consolei centrale.

Lodgy Stepway este disponibil in doua variante de motorizare pe benzina: TCe 115 CP si 1.6 MPI 85 CP, ambele asociate unei cutii de viteze mecanice in 5 trepte. Motorul TCe de 115 CP afiseaza un consum de 5,7 l/100 km in versiunea de 5 locuri, iar  motorul de 1.6 MPI 85 CP afiseaza un consum mixt de 7,0 l/100 km

In varianta diesel, Lodgy Stepway este disponibil cu motorul de 1.5 dCi si dezvolta o putere de 90 sau 110 CP. Aceasta motorizare ofera valori de consum printre cele mai scazute din segmentul sau, respectiv 4,2 l/100 km si 4,4 l/100 km.

Dokker Stepway dispune de o motorizare pe benzina si doua motorizari diesel.  Motorul pe benzina TCe 115 CP afiseaza un consum de combustibil de 5,8 l/100 km.

In varianta diesel, Dokker Stepway este disponibil cu motorul de 1.5 dCi si poate dezvolta o putere de 75 sau de 90 CP. Acesta afiseaza un consum de 4,5  l/100 km in ciclu mixt.

Corespondenta de la Paris.

Lasa un comentariu