Acasa BMW BMW se aliaza cu gigantul chinez Baidu pentru testarea unor masini autonome

BMW se aliaza cu gigantul chinez Baidu pentru testarea unor masini autonome

de Redactia 0-100.ro

(sursa - BMW)
(sursa - BMW)

Gigantul IT chinez Baidu, cunoscut pentru motorul de cautare si pentru propria varianta de Street View, va testa masini autonome in Beijing si Shanghai impreuna cu BMW. Germanii testeaza in tara de origine masini cu un grad ridicat de autonomie, iar cele care vor fi testate in China vor beneficia de hartile detaliate create de Baidu, scrie Reuters.

BMW are nevoie de un partener in China pe partea de masini capabile sa se conduca singure fiindca functiile avansate de condus autonom au nevoie de harti de mare rezolutie pentru a se cunoaste cu precizie fiecare curba si fiecare denivelare a traseelor. Multe dintre automobile au insuficienta memorie pentru a stoca harti super-detaliate ale unei intregi tari, astfel ca e nevoie de parteneriate cu diverse companii de telecom si internet, pentru ca hartile sa fie descarcate in mers.

Baidu este foarte putin cunoscuta in Europa, dar in China e de departe cel mai cunoscut motor de cautare. Compania cu 34.000 de angajati are afaceri anuale de peste 3,5 miliarde euro, astfel ca e un gigant ce poate activa in mai multe domenii.

Baidu spunea in iulie ca lucreaza la un proiect prin care pe masinile care fac fotografii pentru varianta chineza de „Street View” vor fi montati senzori si camere care sa-i dea un mare grad de autonomie masinii.

Insa chinezii nu spuneau ca e vorba de o masina ce se poate conduce complet fara sofer, ci o masina cu un inalt grad de autonomie ce se vrea a fi un asistent pentru sofer, nu un inlocuitor al acestuia.

Elocventa era descrierea facuta de But Kai Yu, vicepresedinte de dezvoltare la Baidu: masina se vrea a fi precum un cal care stie drumul si se descurca, iar cand proprietarul vrea sa preia comanda, o poate face instant.

Cei de la Baidu spuneau ca oamenii inca vor sa conduca masini si sa se bucure de experienta aceasta, iar prototipul gandit este un asistent ultra-avansat care sa ajute soferul, colectand in timp real date din jur.

Baidu e activa in diverse domenii si a construita chiar si o pereche de ochelari computerizati, insa diferiti ca si concept si utilizare fata de Google Glass.

Google testeaza masini autonome de peste cinci ani, iar anul acesta a prezentat propriu prototip. Compania a constatat ca e mult mai viabil sa faca un model complet autonom decat unul la care sa se alterneze extrem de rapid intre controlul preluat de sofer si 100% autonomie.

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notifica-ma despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments