Acasa Bentley FOTO: Bentley Mulsanne Speed devine nava amiral a marcii de lux britanice

FOTO: Bentley Mulsanne Speed devine nava amiral a marcii de lux britanice

de Adrian Mitrea

Bentley Mulsanne Speed (sursa - Bentley)

Bentley lanseaza o versiune mai rapida a modelului Mulsanne, care poate atinge 100 km/h in 4,9 secunde si poate atinge o viteza maxima de 305 kmh/h. Denumita Bentley Mulsanne Speed, limuzina aceasta devine varful de gama al marcii de lux britanice Bentley si va fi prezentata publicului larg in premiera mondiala la Salonul Auto de la Paris (4-19 octombrie).

Indicativul Speed purtat de modelele Bentley anunta ca este vorba despre o versiune mai rapida fata de modelul standard.

In cazul de fata, Mulsanne Speed are acelasi motor V8 biturbo de 6.750 centrimetri cubi (cc) ca si Mulsanne, insa acesta este dus de la 513 CP la 537 CP, iar cuplul maxim a fost crescut de la 1.020 Nm la 1.100 Nm.

Masina cu indicativul Speed atinge 100 km/h in 4,9 secunde, fata de 5,3 secunde pentru modelul standard, iar viteza maxima este de 305 km/h, fata de 296 km/h.

Odata cu cresterea performantelor motorului a fost imbunatatita si eficienta cu 13%, iar acum masina poate parcurge 80 km in plus cu un plin de benzina.

Bentely spune ca pentru Mulsanne Speed sistemele de aprindere si combustie au fost regandite, iar cutia de viteze automata cu 8 trepte, furnizata de ZF, a fost si ea modificata.

Odata cu anuntul pentru lansarea lui Mulsanne Speed, care va avea loc in iarna 2014-2015, modelul Mulsanne de baza primeste si el putere suplimentara (520 CP) si beneficiaza de eficienta imbunatatita cu 13%, alaturi de o cutie de viteze recalibrata si noi culori si optiuni.

Lasa un comentariu