Acasa BMW Dealerii BMW din Romania fac investitii totale de doua milioane euro pentru modernizarea service-urilor

Dealerii BMW din Romania fac investitii totale de doua milioane euro pentru modernizarea service-urilor

de Adrian Mitrea

(sursa - BMW)

BMW implementeaza in Romania BMW Advanced Body Repair, prin investitii totale ale dealerilor care se ridica la doua milioane euro. Programul BMW Advanced Body Repair presupune noi echipamente si tehnici de reparare a masinilor, mai rapid, la preturi mai reduse si pastrand standardele inalte ale producatorului auto german.

BMW Automobile Bavaria Otopeni este primul Centru Oficial BMW Tehnologie-Vopsitorie si investitiile se ridica la 250.000 euro. Alte sapte unitati de service vor implementa pana la final BMW Advanced Body Repair, in urma unor investitii de circa 250.000 euro/unitate, ceea ce face ca investitiile totale ale dealerilor sa fie de doua milioane euro.

„Cu modernizarea a opt centre din tara, aproximativ 80% din reparatiile BMW vor putea fi sustinute si de programul BMW Advance Body Repair. In paralel cu noile echipamente, a fost dezvoltat un program de training continuu care include stagii de pregatire la BMW Training Academy din Munchen pentru tinichigerie si la Bucuresti pentru vopsitorie. Procesele de service au fost de asemenea optimizate si, sustinute de o comunicare directa cu asiguratorii parteneri, se asigura un raspuns mai rapid si mai multa transparenta”, a anuntat BMW Group Romania, reprezentantul oficial al marcii germane pe piata romaneasca.

In contextul unei reparatii intr-un service autorizat al marcii, toti parametrii de garantie se mentin valabili: 3 ani pentru vopsea si 12 ani anti-coroziune. In cazul unui accident care provoca deformari semnificative ale caroseriei, reparatiile garanteaza integritatea structurala a automobilului, pastrand siguranta pasiva la nivelul unui automobil nou. Folosirea pieselor originale, proiectate in conformitate cu testele de impact, asigura un rol esential in acest sens.

Investitia necesara pentru a respecta standardele Advanced Body Repair include echipamente pentru reparatii in aluminiu, noi metode de nituire si lipire in locul metodelor traditionale de sudura pentru anumite parti ale caroseriei si solutii „spot repair” sau „smart repair”. Acestea din urma presupun reparatii deosebit de precise, fara a mai fi necesare abordari mai costisitoare precum vopsirea integrala a unei piese sau schimbarea acesteia.

De exemplu, in cazul unui „spot repair” se executa doar vopsirea punctelor de caroserie afectate si nu componente intregi ale automobilului. Solutiile de reparatie a parbrizului pot elimina, in anumite situatii, nevoia de inlocuire. Tapiteria se poate reconditiona prin vopsire sau inlocuirea unor bucati deteriorate. Prin solutii „smart repair”, de exemplu, costul reparatiilor unui automobil afectat de grindina poate sa fie in medie de cinci ori mai mic.

„Este un efort important, fara precedent, pe care partenerii nostri de service il fac pentru a imbunatatii serviciile oferite. Ne mandrim ca suntem prima tara din regiune care face acest pas important si avem astfel acces la tehnologii si solutii de reparatii ultramoderne. Doresc pe aceasta cale sa multumesc partenerilor nostri din reteaua de service BMW Group Romania pentru efortul depus. Prin echipamente, training si procese noi, beneficiul clientului este multiplu – costuri reduse si lucrari mai rapide, alaturi de cele mai bune standarde de calitate. in plus, un automobil reparat de noi are acelasi nivel de siguranta pasiva ca un automobil nou (…) BMW Advanced Body Repair pune baza unor program noi de colaborare cu asiguratorii. Asiguram costuri mai mici, o comunicare mai buna si un nivel de transparenta mai mare”, a explicat Mario Moser, After Sales & Sales Channel Development Manager BMW Group Romania.

Lasa un comentariu