Acasa Mitsubishi Mitsubishi Outlander PHEV Concept-S va fi prezentat la Paris ca o versiune mai luxoasa a hibridului Outlander

Mitsubishi Outlander PHEV Concept-S va fi prezentat la Paris ca o versiune mai luxoasa a hibridului Outlander

de Adrian Mitrea

Outlander PHEV Concept-S (sursa - Mitsubishi)

La doi ani dupa prezentarea SUV-ului plug-in hibrid electric Outlander PHEV la Salonul Auto de la Paris (2012), producatorul auto japonez Mitsubishi a pregatit pentru Paris 2014 Outlander PHEV Concept-S – o versiune mai luxoasa a modelului aflat acum pe piata.

„Mitsubishi Outlander PHEV Concept-S este modelul concept pe care MMC il propune ca o versiune speciala a modelului de serie Outlander PHEV, ce dispune de un design rafinat atat la interior cat si la exterior, oferind astfel o experienta unica de condus. Outlander PHEV Concept-S este un model sportiv si sofisticat. Rafinamentul designului sau reflecta imbinarea unica a performantei 4×4 generata de sistemul PHEV twin-motor, ce ofera silentiozitate pe parcursul calatoriei cu performanta on-road de top”, noteaza Mitsubishi.

Despre concept nu se stiu inca mai multe detalii, insa este de asteptat ca acesta preia specificatiile masinii de serie, anticipand totodata cum va arata un facelift consistent aplicat lui Outlander.

SUV-ul hibrid Mitsubishi Outlander PHEV este disponibil si in Romania din iunie 2014, avand doua versiuni de echipare, Intense+ si Instyle, si preturi de 45.496 euro cu TVA, respectiv 49.588 euro cu TVA, a anuntat importatorul local, M Car Trading. Productia pe 2014 a lui Outlander PHEV este estimata la 50.000 exemplare, cea mai mare piata de desfacere fiind Europa, in special tari precum Olanda, Suedia, Norvegia si Elvetia.

Outlander PHEV are un sistem de tractiune electric permanent denumit “Twin Motor 4WD”. Cu bateria incarcata, masina are un consum de benzina de 1,9 litri pentru primii 100 km parcursi si emisii de 44 grame CO2/km. Viteza maxima este de 170 km/h.

Propunandu-si ca pana in 2020 autovehiculele electrice si hibrid electrice (PHEV) comercializate sa reprezinte 20% din vanzarile sale, Mitsubishi Motors Corporation (MMC) si-a stabilit un obiectiv ambitios, concentrandu-se pe Europa, cea mai mare piata de desfacere pentru tehnologiile sale.

Bateria se reincarca in cinci ore la o priza conventionala (230V/10A) si in 30 de minute la o statie de reincarcare rapida (sistem CHAdeMO).

Combinatia unica a trenului de rulare a lui Outlander PHEV este formata dintr-un motor electric frontal, motor electric spate si motor pe benzina cu tractiune fata, care este utilizat si pe post de generator.

Soferul poate alege intre trei moduri de conducere:

  • Pur (rulare electrica, in mod 4×4)
  • Serie (rulare electrica 4×4, sustinuta si de functia de generator a motorului pe benzina)
  • Paralel (motorul pe benzina propulseaza masina 4×4, ajutat de cele doua motoare electrice)

Outlander PHEV a fost prefigurat de conceptul PX-MiEV II.

Mitsubishi Motors Corporation estimeaza ca pana in anul 2020 un procent de 20% din productia sa va fi reprezentat de autovehicule electrice, hibride si hibride reincarcabile la priza (plug-in).

Momentan, profilul tehnologic al SUV-ului Mitshibishi PHEV il face sa fie unic in segemntul sau, neavand un rival comparabil.

Outlander PHEV Concept-S (sursa - Mitsubishi) 02

Lasa un comentariu