Acasa Mercedes-Benz Mercedes-Benz va transforma SUV-ul ML in GLE

Mercedes-Benz va transforma SUV-ul ML in GLE

de Adrian Mitrea

Mercedes-Benz Clasa M (sursa - Daimler)

Mercedes-Benz a decis sa ingroape numele Clasa M – mai cunoscut pe piata ca „ML” – in favoarea denumirii GLE, care va fi purtata de SUV-ul german din 2015 incolo, cand va primi un facelift si o varianta cu caroserie stil coupe, care va rivaliza cu BMW X6, anunta Automotive News.

click aici pentru galeria foto cu Clasa M

Asadar, actualul ML va deveni GLE si va concura cu BMW X5, iar GLE Coupe va avea la baza modelul GLE, dar va fi stilizat in forma de coupe si va rivaliza cu BMW X6.

Dupa cum este lesne de inteles, litera E din dunimirea GLE arata legatura cu Clasa E, tot asa cum GLA apartine familiei de modele derivate din Clasa A.

Pentru a fi coerenti in noile denumiri, cei de la Daimler spun ca SUV-ul GLK va purta numele GLC, afisand apartenenta la Clasa C, iar GL va fi redenumit GLS, fiind un Clasa S printre SUV-uri.

Prin aceasta mutare de redenumire, o cerinta mai veche a BMW ca Mercedes-Benz sa nu utilizeze litera M devine realitate. La momentul lansarii primei generatii Clasa M, in 1998, Mercedes-Benz voia sa puna litera M pe masina, insa in SUA BMW a reusit sa blocheze aceasta actiune, pe cai legale, cunoscuta fiind linia de modele sportive M a marcii.

Asadar, de atunci incoace, SUV-ul mediu al Mercedes-Benz a fost promovat drept Clasa M, dar pe masina mereu au aparut literele ML, alaturi de trei cifre ce reprezinta indicativul de motorizare.

Lasa un comentariu