Acasa Curiozitati VIDEO: Seful Opel, Karl-Thomas Neumann, intra in Ice Bucket Challenge si provoaca alte trei personalitati din auto

VIDEO: Seful Opel, Karl-Thomas Neumann, intra in Ice Bucket Challenge si provoaca alte trei personalitati din auto

de Adrian Mitrea

Karl-Thomas Neumann in Ice Bucket Challenge (sursa - Captura YouTube)

Seful Opel, Karl-Thomas Neumann, a intrat in Ice Bucket Challenge, care presupune turnarea de apa rece si gheata pe cap. Astfel de clipuri, atat cu personalitati, cat si cu oameni simpli, au devenit virale pe internet. Scopul provocarii este acela de a strange bani pentru ALS Association – o fundatie implicata in lupta impotriva sclerozei laterale amiotrofice – si ideea cu galeata plina cu apa si gheata se pare ca este un succes din moment ce au fost stranse fonduri de 2,3 milioane dolari in doua saptamani din august, fata de 25.000 dolari in aceeasi perioada a anului trecut.

In clipul postat pe canalul de YouTube oficial al marcii pe care o conduce, seful Opel spune ca a primit la randul sau provocarea si ca va dona 100 euro pentru fundatie, dupa care mentioneaza ca s-a razgandit si ca va alege varianta turnarii de apa pe cap.

Ice Bucket Challenge presupune ca cel nominalizat fie sa isi toarne apa rece pe cap si sa dea provocarea mai departe altor nominalizati, fie sa doneze bani pentru fundatia ALS Association.

Dupa cum reiese din clip, Neumann a ales sa le paseze provocarea altor trei personalitati din auto: Martin Winterkorn (seful Grupului Volkswagen), Dieter Zetsche (seful Grupului Daimler) si Mary Barra (sefa Grupului General Motors).

Potrivit USA Today, prin provocarea neobisnuita cu galeata cu apa rece din 29 iulie si pana in 12 august au fost stranse fonduri de 2,3 milioane dolari, fata de 25.000 dolari in aceeasi perioada a anului trecut. Provocarea a fost acceptata de personalitati precum Justin Timberlake si familia Kennedy, iar presedintele SUA, Barack Obama, a refuzat provocarea, dar a donat bani.

Scleroza laterala amiotrofica, cunoscuta si ca boala Lou Gehrig, se caracterizeaza printr-o pierdere (reducere) progresiva a anumitor celule nervoase ale creierului si maduvei spinarii denumite neuroni motori. Neuronii motori comanda muschii voluntari, muschi care fac posibila miscarea. Este o boala progresiva, invalidanta, fatala. Mersul, vorbitul, mancatul, inghititul si alte functii fundamentale devin mai dificile cu timpul.

Lasa un comentariu