Acasa Nissan Noul Nissan X-TRAIL a fost lansat in Romania de la 26.990 euro cu TVA

Noul Nissan X-TRAIL a fost lansat in Romania de la 26.990 euro cu TVA

de Adrian Mitrea

Nissan X-Trail (sursa - salon-auto.ch)

A treia generatie a SUV-ului Nissan X-Trail a fost lansata in Romania si are preturi cu TVA cuprinse intre 26.990 euro si 36.440 euro, fiind disponibile trei versiuni de echipare – Visia, Accenta si Tekna – si tractiune pe rotile din fata sau integrala.

Preturi Nissan X-Trail in Romania (sursa - Nissan)

Noul X-Trail este disponibil in Romania cu o singura motorizare, de 1,6 litri turbo diesel (1.6 dCi), care dezvolta 130 Cai Putere (CP). Acest propulsor poate fi cuplat fie la o transmisie manuala cu sase trepte, fie la una cu variatie continua, denumita X-Tronic, perceputa de utilizator ca fiind “automata”.

Ca noutati absolute pe X-Trail vin farurile cu LED, atat pentru rularea pe timp de zi (DRL), cat si pentru luminile de intalnire (faza scurta) si luminile de drum (faza lunga). Acestea sunt disponibile pe versiunile de top. De asemenea, exista posibilitatea de a avea hayon cu actionare electrica.

O particularite interesanta in termen de confort tine e suporturile de pahare racite sau incalzite. O conducta directionata de la instalatia de climatizare a masinii este adusa pana in zona suporturilor de pahare, iar atunci cand mica grila este deschisa pe acolo vine aer rece (vara) sau aer cald (iarna) si sufla la baza paharelor sau sticlelor aflata in suport.

Versatilitatea modelului, inaugurata pe modelul anterior, este preluata si optimizata pe noul X-Trail gratie si optiunilor de depozitare oferite de podeaua dubla. Zona de incarcare poate fi organizata intr-un spatiu inferior si unul superior dintr-o simpla miscare. Se pot incarca pana la 10 kg de bagaje, cu polita de separare maxim ridicata, si pana la 75 kg de bagaje cu polita coborata.

Acest X-Trail este primul model echipat cu ultima generatie a sistemului NissanConnect cu ecran tactil de 7 inch (navigatie, informatie si divertisment). Sistemul de navigatie prin satelit de ultima generatie integreaza Google pentru a furniza informatii din cele mai diverse, de la previziuni meteo si statii de alimentare, pana la hoteluri, restaurante si multe alte puncte de interes. Functia Send-to-Car le permite soferilor sa isi planifice urmatorul drum inca de acasa si sa transfere traseul catre NissanConnect printr-un simplu click. Suplimentar, sunt disponibile transferul de fisiere audio prin Bluetooth , conexiune cu telefonul mobil si prize USB si AUX.

Intre cele doua instrumente de bord principale, care indica turatia motorului si viteza, este amplasat un ecran color TFT de 5 inch pe care sunt redate o serie de 12 afisaje grafice, disponibile prin rotatie, care indica informatii utile: viteza de rulare, instructiuni detaliate de navigare, continut audio, recunoasterea semnelor de circulatie, instructiuni de condus eco, distributia cuplului in modul 4×4.

Nissan a echipat noul X-Trail cu doua sisteme care vin in premiera mondiala: Active Ride Control si Active Engine Break.

Sistemul Active Ride Control monitorizeaza suprafata drumului si detecteaza denivelarile care ar putea destabiliza masina, modificand setarile suspensiilor pentru a compensa acest inconvenient.

Active Engine Brake optimizeaza puterea transmisiei Xtronic si franeaza suplimentar motorul pe curbe sau in decelerari, pana la oprire completa. Avantajele concrete ale acestui sistem se traduc prin micsorarea distantelor de franare si control mai bun, fara a solicita la maximum pedala de frana.

Nissan X-Trail are 4.640 mm lungime, 1.820 mm latime (1.830 mm latime cu jante de 19 inch) si 1.710 mm inaltime (1.715 mm inaltime cu bare de pavilion). Amapatamentul este de 2.705 mm, iar capacitatea portbagajului este de 550 litri pentru versiunea cu cinci locuri si de 445 litri in cazul variante cu sapte locuri. Cand si al treilea rand de scaune este utilizat, portbagajul ramane cu un volum de 135 litri, iar cand toate scaunele de pe randurile II si III sunt rabatate spatiul cargo al masinii este de 1.982 litri.

Lasa un comentariu