Acasa Mazda Asa arata noua Mazda2

Asa arata noua Mazda2

de Adrian Mitrea

Mazda2 (sursa - Mazda)

Mazda a devazluit noua generatie a masinii de oras Mazda2, model care a si intrat in productie. Masina concureaza pe piata cu modele precum Ford Fiesta, Opel Corsa, Renault Clio, Volkswagen Polo si multe altele asemanatoare ca dimensiuni. Lansarea pe piata este prevazuta pentru aceasta toamna.

Noua Mazda2 este produsa in uzina Hofu, aflata la Sud-Est de Hiroshima. Acesta este al patrulea model de clasa B dezvoltat de Mazda si beneficiaza de limbajul estetic KODO – Sufletul Miscarii.

Masina va avea premiera in Europa cu un nou motor turbo diesel, cu cilindree mica si emisii reduse. Acesta se cheama SKYACTIV-D 1.5, si are, dupa cum ii spune si numele, o capacitate cilindrica de 1,5 litri. De asemenea, masina va veni si cu un motor pe benzina de 1,5 litri, denumit SKYACTIV-G 1.5.

Alaturi de caroseria SKYACTIV, sasiul, transmisiile manuala si automata, noul model poate fi dotat cu tehnologia multimedia MZD Connect si cu tehnologia premium de siguranta i-ACTIVESENSE.

Circa 2,4 milioane de modele Mazda2 au fost vandute la nivel global (incluzand si vanzarile sub numele Mazda Demio), de la lansarea din 1996.

Noua Mazda2/Demio se trage din conceptul Hazumi, prezentat la Salonul Auto de la Geneva din martie 2014.

Mazda2 (sursa - Mazda) 02

Mazda2 (sursa - Mazda) 03

Lasa un comentariu