Acasa Mitsubishi SUV-ul hibrid Mitsubishi Outlander PHEV porneste de la 45.496 euro cu TVA in Romania

SUV-ul hibrid Mitsubishi Outlander PHEV porneste de la 45.496 euro cu TVA in Romania

de Adrian Mitrea

Mitsubishi Outlander PHEV (sursa - Mitsubishi)

SUV-ul hibrid Mitsubishi Outlander PHEV este disponibil si in Romania, avand doua versiuni de echipare, Intense+ si Instyle, si preturi de 45.496 euro cu TVA, respectiv 49.588 euro cu TVA, a anuntat importatorul local, M Car Trading. Productia pe 2014 a lui Outlander PHEV este estimata la 50.000 exemplare, cea mai mare piata de desfacere fiind Europa, in special tari precum Olanda, Suedia, Norvegia si Elvetia.

Outlander PHEV are un sistem de tractiune electric permanent denumit “Twin Motor 4WD”. Cu bateria incarcata, masina are un consum de benzina de 1,9 litri pentru primii 100 km parcursi si emisii de 44 grame CO2/km. Viteza maxima este de 170 km/h.

Propunandu-si ca pana in 2020 autovehiculele electrice si hibrid electrice (PHEV) comercializate sa reprezinte 20% din vanzarile sale, Mitsubishi Motors Corporation (MMC) si-a stabilit un obiectiv ambitios, concentrandu-se pe Europa, cea mai mare piata de desfacere pentru tehnologiile sale.

Bateria se reincarca in cinci ore la o priza conventionala (230V/10A) si in 30 de minute la o statie de reincarcare rapida (sistem CHAdeMO).

SUV-ul hibrid japonez are un portbagaj 463 litri, cantareste 1.820 kg si are o capacitate de tractare de 1,5 tone (cu sistem de franare pentru remorca).

“Departe de a fi o simpla adaptare a unui vehicul cu motor cu ardere interna, sau un sistem hibrid electric de ultima generatie, Outlander PHEV reprezinta varianta avansata a noului Outlander – pe langa versiunile pe benzina si motorina – acesta fiind dezvoltat, inca din faza de concept, ca o propunere unica si fara compromis in industria auto”, spune Mitsubishi despre noul sau model.

Combinatia unica a trenului de rulare a lui Outlander PHEV este formata dintr-un motor electric frontal, motor electric spate si motor pe benzina cu tractiune fata, care este utilizat si pe post de generator.

Soferul poate alege intre trei moduri de conducere:

  • Pur (rulare electrica, in mod 4×4)
  • Serie (rulare electrica 4×4, sustinuta si de functia de generator a motorului pe benzina)
  • Paralel (motorul pe benzina propulseaza masina 4×4, ajutat de cele doua motoare electrice)

Outlander PHEV a fost prefigurat de conceptul PX-MiEV II.

Mitsubishi Motors Corporation estimeaza ca pana in anul 2020 un procent de 20% din productia sa va fi reprezentat de autovehicule electrice, hibride si hibride reincarcabile la priza (plug-in).

Momentan, profilul tehnologic al SUV-ului Mitshibishi PHEV il face sa fie unic in segemntul sau, neavand un rival comparabil.

Mitsubishi Outlander PHEV (sursa - Mitsubishi) 100.jpg

Mitsubishi Outlander PHEV (sursa - Mitsubishi)

Lasa un comentariu