Acasa Curiozitati Dacia Duster va primi ca accesorii bull bar si roll-cage exterior. Proiectul pentru o ambulanta Duster este de asemenea finalizat

Dacia Duster va primi ca accesorii bull bar si roll-cage exterior. Proiectul pentru o ambulanta Duster este de asemenea finalizat

de Adrian Mitrea

Roata de rezerva pe plafon (sursa - 0-100.ro)

Dacia Duster va primi in gama de accesorii bull-bar, roll-cage exterior si, posibil, roata de rezerva care se monteaza pe acoperis. O versiune oficiala pick-up a Duster nu exista deocamdata, insa este omologata o ambulanta Duster, mai lunga cu 300 mm fata de un model obisnuit.

Cele care vor fi disponibile cel mai repede sunt bull-bar-ul si roll-cage exterior, care au fost proiectate si testate de Renault Technologie Roumanie (RTR), au spus inginerii, cu ocazia unei intalnirii cu proprietarii si fanii Dacia Duster. Momentan, gama de accesorii pentru Dacia este destul de restransa, dupa cum se poate vedea pe site-ul oficial.

De asemenea, a fost depus brevet pentru roata de rezerva montata pe acoperis, care beneficiaza de o sina pe care gliseaza in lateral, iar apoi coboara oblic pentru a putea fi demontata si montata cu usurinta, potrivit inginerilor.

Raspunzand intrebarilor proprietarilor de Duster privind inceperea comercializarii si in Romania a acestui model cu transmisie automata, inginrii RTR au spus ca masinile exista si sunt produse inclusiv la Mioveni, dar pentru alte piete, in Romania nefiind cerere prea mare pentru asa ceva.

O versiune pick-up a Duster “de fabrica” nu exista inca, ci doar una creata de carosierul Romturingia, insa printre experimentele incununate de succes se numara o ambulanta Duster, pe care am putea sa o vedem pe strazi in curand.

“Avem omologata o ambulanta Duster, mai lunga cu 300 mm fata de o versiune standard, ca sa incapa o targa. Este cea mai compacta ambulanta”, au spus oficialii RTR.

Asa cum a relevat vizita jurnalistilor la RTR, pe Duster au mai fost incercate experimente precum Duster Pick-Up cu sase roti si sarcina utila de o tona, dar nu va fi produs in serie, si Duster Army. O alta curiozitate derivata din Duster este limuzina „birou mobil”.

Lasa un comentariu