Acasa Caterham Renault a pus capat parteneriatului cu Caterham si va relansa masinile Alpine pe cont propriu

Renault a pus capat parteneriatului cu Caterham si va relansa masinile Alpine pe cont propriu

de Adrian Mitrea

Uzina Alpine Dieppe (sursa - Renault)

Parteneriatul dintre francezii de la Renault si britanicii de la Caterham a luat sfarsit inainte sa vedem vreo masina dezvoltata in comun. Renault a anuntat ca si-a crescut participatia la 100% in cadrul Societatii de Automobile Alpine Caterham, cumparand astfel 50% de la Caterham.

“Renault va continua acum sa dezvolte si sa produca pe cont propriu masina sport Alpine, care va fi lansata in 2016, asa cum a fost planuit de la inceput. De asemenea, Caterham vrea sa continue cu propria masina sport”, au anuntat cei doi producatori auto.

Ca rezultat al acestei tranzactii, Societatea de Automobile Alpine Caterham isi va schimba numele in Societatea de Automobile Alpine, asa cum se chema inainte de ianuarie 2013, cand numele companiei l-a inclus si pe cel al Caterham pentru a marca parteneriatul. Renault si Caterham au anuntat initial ca vor dezvolta masini sport in noiembrie 2012, iar ulterior in presa au aparut mereu zvonuri ca acordul va fi reziliat, insa informatia nu a fost confirmata pana azi, 10 iunie.

Marca Alpine este cunoscuta mai ales pentru modelul Berlinette si are in ADN-ul sau gene pur sportive.

Relansarea intr-o forma sau alta a Alpine a fost prefigurata de Renault prin prototipul Alpine A110-50.

Lasa un comentariu