Acasa Renault Renault Twizy Z.E. e disponibil in Romania de la 7.000 euro cu TVA

Renault Twizy Z.E. e disponibil in Romania de la 7.000 euro cu TVA

de Adrian Mitrea

Renault Twizy Z.E. (sursa - Renault)

Autovehiculul electric Renault Twizy Z.E. e disponibil si in Romania incepad de luni, 2 iunie, avand un pret de pornire de 7.000 euro cu TVA (5.645 euro fara TVA), suma la care se adauga chiria lunara pentru baterie, care nu este inclusa in pretul micului cvadriciclu cu doua locuri, a anuntat Renault Romania.

“Twizy este o aparitie revolutionara pentru peisajul urban local prin conceptul indraznet, designul inovativ si beneficiile de utilizare. Speram ca Twizy sa isi creeze repede adepti in randul celor cu o mentalitate deschisa spre noi solutii de transport care sa faca fata aglomerarilor urbane, dar si celor interesati de aspectele ecologice si de economie”, a declarat Thomas Dubruel, director general Renault Commercial Roumanie, intr-un comunicat de presa.

Cu dimensiunile sale ultra compacte (2,34 m lungime, 1,24 m latime) si centrul de greutate foarte jos, Twizy este capabil sa se strecoare cu usurinta in traficul aglomerat si sa parcheze in spatii extrem de inguste. In 6 secunde accelereaza de la 0 la 45 km/h – acelasi timp de accelerare ca si pentru un scuter de 125 cmc, pe o distanta de 50 de metri, noteaza Renault.

Twizy dispune in partea frontala de o trapa care acopera cablul de incarcare. Masina se poate bransa astfel la orice priza de 220 V. Bateria se incarca complet in 3 ore si 30 de minute. Avand o autonomie certificata UTAC de 100 km in ciclu urban ECE-15, Twizy poate parcurge orice oras de la un capat la celalalt. Twizy este prevazut cu echipamente specifice vehiculelor electrice: sistem de recuperare a energiei de franare, tablou de bord cu afisare pentru econometru, autonomie, indicator baterie si eco scoring.

Dotarile standard de confort si siguranta includ: airbag frontal, frane cu disc pe toate rotile si imobilizator electronic codat, centuri de siguranta, sistem de dezaburire si pre-echipare audio, tapiterie rezistenta la apa, doua torpedouri si doua spatii de depozitare in spate (31 litri, respectiv 55 litri).

Dotarile optionale includ sistem de usi cu deschidere verticala, jante din aliaj usor, acoperis panoramic, senzori de parcare si multiple posibilitati de personalizare.

Twizy este disponibil in doua variante: Twizy Urban 45 (cvadriciclu usor), cu pret de la 7.000 euro cu TVA si Twizy Urban 80 (cvadriciclu greu), de la 7.700 euro cu TVA. La aceste preturi se adauga chiria bateriei, de la 30 euro cu TVA/luna, pentru un rulaj de 2.500 km/an.

Twizy poate fi achizitionat si in sistem de leasing operational, prin Renault Finance, de la 194 euro cu TVA (chirie lunara sasiu si baterie), pe 36 luni, avans 15% si rulaj anual de 10.000 km.

„In perioada iunie-iulie in mai multe centre comerciale din Bucuresti, Iasi, Cluj, Bacau, Timisoara si Constanta, vizitatorii vor avea ocazia sa descopere modelul Twizy prin intermediul aplicatiei interactive Kinect, dar si a testelor dinamice organizate in parcarile exterioare”, spune Renault Romania.

Lasa un comentariu