Acasa Piata Auto Rolls-Royce face progrese cu proiectul SUV-ului, care ar putea fi lansat in 2017

Rolls-Royce face progrese cu proiectul SUV-ului, care ar putea fi lansat in 2017

de Vlad Barza

(sursa - Rolls Royce)

Rolls-Royce lucreaza la construirea unui model de SUV care sa nu dauneze imaginii marcii si care sa coste peste 250.000 euro, scrie revista britanica Autocar. Seful de design al marcii britanice spune ca va fi vorba de un SUV in toata puterea cuvantului, nu de un simplu crossover, insa in momentul de fata se fac schite si nu s-au construit machete 3D.

Rolls-Royce a confirmat in 2013 ca se gandeste sa lanseze un SUV si au fost  intentii serioase, mai ales ca toate marcile de top se gandesc sa intre in acest sector unde marjele de profit sunt mari si unde exista cerere.

Giles Taylor, seful de design al Rolls-Royce, spune ca NU este de acord cu cei care spun ca un SUV ar strica imaginea marcii. El spune ca vrea sa creeze un SUV in toata puterea cuvantului, un vehicul functional, nu un crossover.

Surse apropiate proiectului au descris SUV-ul ca fiind un fel de „Mercedes GLK-plus-plus” si estimarile de pret pornesc de la 250.000 euro, mult peste ce exista acum pe piata si peste SUV-urile pe care le vor lansa companii precum Lamborghini, Maserati si Bentley.

Presa mai speculeaza ca primul SUV Rolls-Royce va fi mai degraba un membru al familiei viitorului Ghost, decat un derivat de Phantom.

Seful de design al marcii spune ca din 2003, de cand BMW Group a relansat marca de lux britanica, baza de clienti s-a schimbat mult, in sensul ca a devenit tot mai importanta piata chineza. E vorba de afaceristi chinezi foarte bogati si cu varste chiar si de 30 de ani, care sunt interesati de masini de prestigiu.

Limuzina Phantom va aparea intr-o noua generatie in 2017, iar noul Ghost probabil un an mai tarziu.

In prezent, Rolls-Royce Ghost costa de la peste 300.000 euro, iar Phantom peste jumatate de milion. Rolls-Royce a livrat un numar record de 3.603 masini anul trecut cand si-a marit efectivele cu 100 de oameni, la 1.300.

Lasa un comentariu