Acasa Industrie Bosch a inaugurat la Cluj o fabrica la care numarul de angajati va ajunge la 750 spre final de an

Bosch a inaugurat la Cluj o fabrica la care numarul de angajati va ajunge la 750 spre final de an

de Vlad Barza

Fabrica Bosch (sursa - Bosch)

Bosch a inaugurat vineri, 9 mai, la Cluj o noua unitate de productie unde grupul german va produce componente electronice si dispozitive de control pentru industria auto din Europa. Investitiile au fost de peste 70 milioane euro, iar numarul de angajati va ajunge la 750 spre final de an.

Componente vor fi folosite, de exemplu, in sistemele de asistenta la conducere si in sistemele de siguranta, cat si in cele de reducere a consumului de combustibil. Tot la Cluj se va fabrica in viitor si „inima” sistemului de propulsie eBike pentru bicicletele electrice.

Compania a investit peste 70 milioane euro in noua fabrica, situata la circa 300 de km Nord-Vest de Bucuresti. Suprafata totala destinata productiei este de circa 38.000 de metri patrati. Pana la sfarsitul anului, Bosch intentioneaza sa aiba aici in jur de 750 de persoane.

Din punct de vedere organizatoric, noua fabrica apartine diviziei  Automotive Electronics a Grupului Bosch, care dezvolta si produce dispozitive electronice de control si comanda pentru industria auto si alte sectoare de activitate. Aceasta activitate se desfasoara in 13 unitati de productie la nivel mondial,  cu aproximativ 24.000 de angajati.

Grupul Bosch este prezent la Cluj din luna noiembrie 2013, cu primul sau centru de cercetare si dezvoltare din Romania. Activitatea predominanta desfasurata aici este dezvoltarea de componente electronice si software pentru produsele fabricate in unitatea locala de productie. In plus, centrul ofera servicii de inginerie atat unitatilor de productie Bosch, cat si clientilor locali.

Grupul Bosch este prezent in Romania de 20 de ani si are aici in jur de 1.700 de angajati in patru unitati de productie. Pe langa noul centru de cercetare si dezvoltare si unitatea de productie din Cluj dedicata industriei auto, Bosch mai detine in Blaj doua unitati de productie pentru tehnica liniara si una dedicata industriei auto, precum si un centru de comunicare in Timisoara.

La Bucuresti isi are sediul o societate de distributie de scule electrice, sisteme de incalzire, sisteme de securitate, siguranta si comunicatii, precum si de echipamente auto. Pe langa acestea, firma BSH Bosch und Siemens Hausgerate GmbH are o sucursala in Capitala.

Lasa un comentariu