Acasa Anvelope Michelin va muta la Zalau o parte din productia fabricii din Budapesta, care va fi inchisa

Michelin va muta la Zalau o parte din productia fabricii din Budapesta, care va fi inchisa

de Vlad Barza

(sursa - Michelin)

Michelin va inchide la mijloc de 2015 fabrica de anvelope din Budapesta, productia urmand sa fie relocata la patru fabrici, dintre care una se afla in Romania, la Zalau, scrie Bloomberg. La fabrica ungara lucreaza peste 500 de oameni, dar scaderea pietei a facut-o necompetitiva.

Fabrica din Budapesta produce anvelope pentru camioane sub brand-urile Taurus, Riken si Kormoran, iar grupul francez a decis sa o inchida la mijloc de 2015 fiindca unitatea se gaseste in oras, iar modernizarea ei s-ar fi putut face doar cu costuri excesiv de mari.

In plus, grupul francez spune si ca uzina nu mai este competitiva, mai ales ca piata europeana a anvelopelor pentru tractoare a scazut cu 23% fata de anul de maxim: 2007.

Productia va fi relocata in patru uzine: Olsztyn (Polonia), Zalau (Romania), Karlsruhe si Homburg (Germania).

Compania Michelin a fost infiintata in anul 1889, iar in prezent are 70 de fabrici in 18 tari si 111.000 angajati. Michelin si-a inceput activitatea in Romania in anul 2001, iar in prezent detine trei fabrici: RomSteel Cord Zalau (cord metalic), Silvania Zalau si Victoria Floresti (judetul Prahova). Compania are in Romania circa 3.000 de angajati.

Lasa un comentariu