Acasa Tehnologie VIDEO: Google arata progresele pe care le-au facut masinile capabile sa se conduca singure si face teste extinse in traficul urban

VIDEO: Google arata progresele pe care le-au facut masinile capabile sa se conduca singure si face teste extinse in traficul urban

de Vlad Barza

(sursa - Google)
(sursa - Google)

Masinile autonome cu care Google face teste de cativa ani au parcurs cateva mii de kilometri in oraselul Mountain View, iar compania spune ca progresele sunt mari fiindca automobilul poate detecta sute de obiecte care se misca simultan in traficul urban. Google spune ca masina poate recunoaste semnalizarile facute de cicilisti cand acestia vor sa schimbe directia.

Google spune ca masinile autonome dotate cu radare, lasere si camere video au parcurs in total peste un milion de kilometri, dar cea mai recenta faza este si cea mai grea, fiindca au fost facute teste in traficul urban care este mult mai imprevizibil decat cel de pe autostrada.

Compania a testat masinile capabile sa se conduca singure pe strazile oraselului american Mountain View unde gigantul online isi are sediul. Google spune ca a imbunatatit soft-ul, astfel incat poate recunoaste sute de obiecte ce se misca simultan in traficul urban, de la autobuze, pana la pietoni si semafoare. Masina autonoma poate recunoaste pietoni care trec neregulamentar, bastonul reflectorizant al agentului sau gesturile cu mana facute de ciclisti care schimba directia.

Software-ul a fost pregatit sa faca fata unor situatii previzibile, dar si unora mai putin probabile, insa mai sunt multe de realizat. Cei de la Google spun ca in maxim cinci ani masinile autonome pot fi gata pentru lansarea comerciala.

Google nu a anuntat in ce mod vor ajunge aceste masini in showroom-uri si cu ce producator va face parteneriat.

Nissan, Mercedes-Benz, Audi si Toyota se numara printre companiile auto care testeaza masini autonome.

Lasa un comentariu

avatar
  Subscribe  
Notifica-ma despre