Acasa Citroen FOTO: Conceptul C-XR prefigureaza primul SUV facut de Citroen si Dongfeng

FOTO: Conceptul C-XR prefigureaza primul SUV facut de Citroen si Dongfeng

de Adrian Mitrea

Citroen C-XR Concept (sursa - Citroen)

Conceptul Citroen CX-R, prezentat la Salonul Auto de la Beijing (21-29 aprilie) prefigureaza primul SUV construit de francezii de la Citroen impreuna cu partenerul chinez Dongfeng. Proportiile conceptului indica un viitor SUV de oras, destinat pietei din China. De asemenea, Citroen mai are la Beijing si conceptul DS 5LS R, care anticipeaza o versiune de inalta performanta a modelului DS 5LS comercializat pe piata chineza incepand cu martie 2014.

Alte detalii despre acest concept nu exista, insa este previzibil ca el sa preia tehnologia utilizata de celelalte automobile Citroen. Presa chineza scrie ca acest model va fi bazat pe platforma pe care este produs si Peugeot 2008. In China, acest SUV Peugeot este fabricat tot in parteneriat cu Dongfeng. De asemenea, publicatiile chineze noteaza ca masina vine echipata cu un propulsor turbo pe benzina de 1,6 litri si 163 CP, cuplat la o cutie de viteze manuala cu cinci trepte sau la una automata cu 4 viteze.

Dongfeng are un cuvant tot mai greu de spus in cadrul PSA, deoarece detine, din 18 februarie 2014, un pachet de actiuni la fel de mare ca statul francez si familia Peugeot (14% din total, fiecare entitate in parte). Dongfeng este al doilea mare constructor auto din China.

Citroen C-XR Concept (sursa - Citroen)

comenteaza si pe psaclub

Lasa un comentariu