Acasa Foto VIDEO, FOTO: Conceptul Peugeot EXALT se joaca cu noi materiale, dar nu va ajunge in serie

VIDEO, FOTO: Conceptul Peugeot EXALT se joaca cu noi materiale, dar nu va ajunge in serie

de Adrian Mitrea

Peugeot EXALT Concept (sursa - Peugeot)

Peugeot prezinta conceptul EXALT, un automobil care este facut din materiale noi si utilizate neconventional, insa el are sanse foarte mici sa ajunga in productia de serie. Masina are zone in care metalul este expus si zone acoperite cu un material textil numit “piele de rechin”, inspirat, evident, de pielea celebrilor pradatori marini.

Interiorul este construit din materiale naturale si regenerabile, precum lemn, lana, otel. Instrumentele de bord sunt numite de Peugeot i-Cockpit. Prin aceasta filosofie de constructie, Peugeot EXALT este un urmas direct al conceptului Onyx (2012).

Sistemul de propulsie este hibrid (HYbrid4), format dintr-un motor pe benzina, turbo, de 1,6 litri, si unul electric montat pe puntea spate cu suspensie multi-link. Puterea totala este de peste 300 Cai Putere (CP) si este transmisa rotilor printr-o cutie de viteze automata cu sase viteze.

“Istoria de 125 de ani a Peugeot este marcata de modele care au avut o contributie deosebita in vremea lor. Cu acest concept EXALT marca isi reitereaza pozitia si scrie un nou capitol. Mergem inainte, fermi si increzatori”, a declarat Maxime Picat, directorul general (CEO) al marcii Peugeot.

Peugeot EXALT are o caroserie cu cinci usi, o lungime de 4,7 metri si inaltime de 1,31 metri.

Lasa un comentariu