Acasa BMW BMW recheama in service 37.500 masini, din cauza efectului S.A.M.S.A.R., de 1 aprilie

BMW recheama in service 37.500 masini, din cauza efectului S.A.M.S.A.R., de 1 aprilie

de Adrian Mitrea

Sigla BMW (sursa - BMW)

BMW Group Romania recheama in service-uri pentru verificari aproximativ 37.500 de modele BMW care au fost importate in Romania de persoane fizice, in perioada 2010-2013, pentru verificarea kilometrajului. Un fenomen exceptional, observat pentru prima oara de cercetatorii britanici, a fost constatat in Romania. Conform observatiilor acestora, importurile second hand din Romania se confrunta cu asa numitul efect S.A.M.S.A.R. (Sudden and Abrupt Millage System Acute Reduction), care se traduce prin reducerea misterioasa a kilometrajului, a anuntat importatorul, de 1 aprilie.

Robert Acrisior, care ofera un astfel de model pe un bine-cunoscut site de anunturi, a declarat: „Va spun, cu mana pe inima, cand am adus masina in tara, ca un facut, kilometrajul s-a dat dintr-o data inapoi. Eram convins ca este un sistem BMW care sa incuranjeze vanzarea de masini second-hand si la noi in tara si nu am fost deloc surprins. Acum, poate o sa merg la dealer sa verific problema”.

Identificarea kilometrajului se poate face foarte simplu, prin verificarea unei baza de date internationale a marcii. Fiecare intrare in service este documentata alaturi de numarul de km pe care automobilul ii avea la momentul respectiv. Astfel, o masina care figureaza in baza de date ca avand 150.000 km in 2010 si este ofertata acum cu 98.000 km, manifesta evident efectul S.A.M.S.A.R.

Se pare ca fascinatia pentru paranormal a romanilor a facut ca in ultimii 4 ani (2010-2013) sa fie importate 37.816 de automobile second-hand din strainatate. BMW Group Romania invita toti posesorii de astfel de masini pentru investigatii in reteaua de service-uri oficiale ale marcii. Operatia, in baza unei programari, costa aproximativ 200 lei si dureaza 45 de minute.

„Studiile noastre au aratat ca mai bine de 90% dintre automobilele second hand vandute de persoanele fizice au kilometrajul modificat. Incercam, in prezent, sa o identificam pe bunicuta care statea intr-un oras de provincie in Germania, conducea modele BMW diesel doar pe distante scurte, de acasa la supermarket. Se pare ca aceasta a fost, la un moment dat, proprietara tuturor modelelor care au fost ulterior importate in Romania si prezinta efectul S.A.M.S.A.R. Este, inainte de toate, o problema de siguranta: daca kilometri nu sunt reali, este de asteptat sa fie si alte surprize. Ati cumpara produse alimentare, stiind ca au modificata data expirarii, doar pentru ca sunt mai ieftine?”, a declarat Alexandru seremet, Corporate Communication Manager BMW Group Romania.

Lasa un comentariu