Acasa BMW Date finale despre BMW i8: Consum de 11,9 kWh/100 km si demaraj de 4,4 secunde pana la 100 km/h

Date finale despre BMW i8: Consum de 11,9 kWh/100 km si demaraj de 4,4 secunde pana la 100 km/h

de Adrian Mitrea

BMW i8 (sursa - BMW)

Hibridul de inalta performanta BMW i8 va fi lansat in Europa de Vest in luna Iunie, a confirmat producatorul auto german, iar datele finale de omologare indica un consum de 11,9 kWh/100 km (sau 2,1 litri benzina/100 km) si acceleratie de la 0 la 100 km/h in 4,4 secunde. Pentru Romania nu a fost comunicata inca o data oficiala de lansare.

Emisiile medii de CO2/km sunt de 49 grame.

Pentru atingerea acestor peformante, BMW i8 foloseste un sistem de propulsie plug-in hybrid care dispune de doua motoare electrice, un propulsor pe benzina de 1,5 litri si 170 kW/231 CP (3 cilindri) si doua cutii de viteza. Coordonat electronic, sistemul de propulsie poate asigura propulsia, tractiunea fata sau tractiunea integrala, in functie de situatie. Sistemul BMW eDrive include un acumulator litiu-ion de inalta tensiune (cu o capacitate utila de 5,2 kWh) si o gestiune inteligenta a energiei care foloseste puterea combinata de 266 kW/362 CP pentru a oferi performante deosebita si eficienta maxima, luand mereu in considerare situatiile de condus si cerintele conducatorului.

„Chiar daca rezultatele inregistrate in ciclul de testare EU au permis comparatii imediate cu alte automobile si in ciuda relevantei acestora pentru o taxare favorabila in numeroase tari, inginerii BMW i8 au pus un accent deosebit pe consumul redus de combustibil in viata reala. in consecinta, BMW i8 demonstreaza o eficienta deosebita nu doar in procedurile standard de testare, ci si in traficul cotidian. In traseele cotidiene tipice, cu acumulatorul incarcat la maximum la inceput, BMW i8 poate realiza un consum de combustibil mai mic de 5 l/100 km in deplasarile urbane. Daca drumul include condus extraurban sau pe autostrada, se poate realiza un consum mai mic de 7 litri/100 km. Chiar si in deplasarile pe distante lungi si la viteze ridicate, conducatorii pot mentine consumul de combustibil sub 8 l/100 km. Per total, consumul de carburant al modelului hibrid plug-in este cu aproximativ 50% mai mic decat al automobilelor sport cu propulsie conventionala”, a anuntat BMW, intr-un comunicat de presa.

Lansarea farurilor BMW cu laser ca echipare optionala este prevazuta pentru toamna anului 2014, cand BMW i8 va deveni primul automobil de serie din lume care va oferi aceasta tehnologie inovatoare de lumini. Farurile BMW cu laser sunt 30% mai eficiente din puncte de vedere energetic decat farurile LED din echiparea standard a BMW i8 si furnizeaza o putere de luminare a traseului considerabil mai mare, cu o raza a fasciculului de pana la 600 de metri.

Razele foarte concentrate de la diodele laser de inalta performanta actioneaza asupra unui material fluorescent cu fosfor din interiorul farului, care proiecteaza lumina foarte bine pe traseu. Farurile laser produc o lumina similara cu cea a luminii naturale, care este mai bine tolerata de ochi. Farurile cu laser devin active la viteze de peste 70 km/h si functioneaza impreuna cu sistemul de faza lunga automata care controleaza cu precizie fasciculul pentru a nu deranja ceilalti pariticipanti la trafic.

Noul BMW i8 se remarca si prin folosirea materialelor inovatoare. Asemeni BMW i3, se bazeaza pe o structura BMW LifeDrive, care combina un sasiu de aluminiu cu o caroserie realizata din fibra de carbon. Gama extinsa de materiale ultrausoare, care include, de exemplu pentru luneta, sticla ranforsata chimic asemeni celei folosite la telefoanele mobile, asigura o masa totala de sub 1.500 kg, remarcabila pentru un automobil plug-in hybrid.

In modul integral electric, cu emisii zero, BMW i8 are o viteza maxima de 120 km/h si o autonomie de 37 de kilometri in ciclul de testare EU. in functie de modul de reincarcare a acumulatorului litiu-ion – la o sursa casnica de curent sau la un panou BMW i (Wallbox) ori la o statie publica de realimentare -, timpii de incarcare variaza intre mai putin de doua ore si pana la trei ore. In modul Sport, BMW i8 ofera o acceleratie in reprize (de la 80 la 120 km/h) in 2,6 secunde. Viteza maxima, limitata electronic, este de 250 km/h.

Disponibil la vanzare din Iunie, BMW i8 va avea un pret de peste 100.000 Euro cu TVA.

Lasa un comentariu