Acasa Dacia La Dacia au inceput negocieri pentru noul contract colectiv de munca. Compania se delimiteaza de un amplu protest organizat de Sindicat

La Dacia au inceput negocieri pentru noul contract colectiv de munca. Compania se delimiteaza de un amplu protest organizat de Sindicat

de Adrian Mitrea

Asamblare Caroserie (sursa - Dacia)

Conducerea Dacia si Sindicatul Automobile Dacia (SAD) au demarat Joi, 27 Februarie, negocieri pentru noul contract colectiv de munca (CCM), pe 2014, cel semnat anul trecut urmand sa expire pe 17 Aprilie, au declarat pentru 0-100.ro reprezentantii Dacia. Fara legatura cu aceasta negociere, Sindicatul a anuntat un amplu protest programat pentru data de 5 Martie, cu 10.000 de oameni, initiat pentru „sustinerea industriei auto”, insa Dacia nu se asociaza acestui demers si anticipeaza perturbari ale productiei pentru data respectiva.

„Manifestatia programata pentru 5 Martie este organizata si sustinuta de Sindicat. Compania nu se asociaza acestui demers”, au declarat reprezentantii Directiei de Comunicare Dacia, pentru 0-100.ro.

Dacia spune ca, daca oamenii vor iesi la protest, vor exista probabil perturbari ale productiei.

SAD a anuntat Joi, 27 Februarie, ca va organiza pe 5 Martie la Mioveni o adunare publica pentru sustinerea industriei auto, la care ar urma sa participe 10.000 de oameni, a anuntat Agerpres.

„Consiliul Sindicatului Automobile Dacia va organiza o adunare publica pe platoul Casei de Cultura a Sindicatelor din Mioveni, in data de 5 Martie 2014, intre orele 13:00 si 14:00. La adunarea populara vor participa peste 10.000 de membri ai Sindicatului”, se arata intr-un comunicat semnat de liderul sindical Nicolae Pavelescu.

Una dintre nemultumiri este legata de lipsa masurilor concrete pentru sustinerea pietei auto din Romania, sindicalistii cerand suplimentarea tichetelor pentru programul de reinnoire a parcului auto si stimularea cumpararii de masini noi. Se va protesta, de asemenea, fata de nerespectarea promisiunilor guvernantilor cu privire la modificarea legislatiei muncii si fata de decizia Guvernului de amanare a executiei tronsonului de autostrada Pitesti-Sibiu, considerat de sindicalisti ca fiind „de importanta deosebita pentru SC Automobile Dacia, pentru furnizorii sai si pentru Romania”.

Si noul director general al Dacia si Group Renault Romania, Nicolas Maure, s-a aratat nemultumit de decizia Guvernului de a amana autostrada respectiva. Pe larg despre mesajul lui poti citi AICI.

Lasa un comentariu