Acasa Foto FOTO: Volkswagen Golf GTE promite performante de GTI, dar cu motorizare hibrida

FOTO: Volkswagen Golf GTE promite performante de GTI, dar cu motorizare hibrida

de Adrian Mitrea

Volkswagen Golf GTE (sursa - Volkswagen)

Familia de modele Golf va primi si versiunea Volkswagen Golf GTE, care este pus in miscare de un sistem de propulsie hibrid format din motor turbo pe benzina de 1,4 litri (1.4 TSI), cu 150 CP si un motor electric de 102 CP. In mod electric poate rula pana la viteze de 130 km/h. Premiera mondiala va avea loc la Salonul Auto de la Geneva (6-16 Martie).

Volkswagen spune ca litera E din eticheta GTE vine de la Electricitate, asa cum I din GTI vine de la Injectie si D din GTD de la Diesel. Celelalte doua litere, GT, vin de la Gran Tourismo.

Golf GTE poate parcurge in mod pur electric o distanta de pana la 50 km, iar sprintul pana la 100 km/h se face in 7,6 secunde, utilizand ambele motoare (combustie si electric). Golf GTI (210 CP) atinge 100 km/h in 6,5 secunde, iar GTI Performance (220 CP) in 6,4 secunde. Transmisia oferita standard este DSG cu sase viteze (cu dublu ambreiaj), iar rotile sunt de 18 inch, cu jante tip Serron.

Bateria litiu-ion are o capacitate de 8,8 kWh (120 kg) si poate fi reincarcata la orice priza, precum si la franare sau in timp ce functioneaza motorul 1.4 TSI. Masa totala a masinii este de 1.520 kg.

Comenzile pentru Volkswagen Golf GTE vor fi preluate din vara acestui an, iar livrarile vor fi facute in ultimul trimestru.

Anuntarea unei noi versiuni a Golf, acest Golf GTE, vine la scurt timp dupa ce au fost anuntate preturile pentru Volkswagen Golf e-Golf.

Volkswagen Golf GTE (sursa - Volkswagen)

Lasa un comentariu