Acasa Ford Ford intrerupe din nou productia de masini la Craiova, in Martie si Aprilie

Ford intrerupe din nou productia de masini la Craiova, in Martie si Aprilie

de Adrian Mitrea

Ford B-MAX pe linia de fabricatie (sursa - Ford) 01
Ford B-MAX pe linia de fabricatie (sursa - Ford) 01

Productia de automobile Ford B-MAX la Craiova va fi oprita timp de cinci zile in Martie si trei zile in Aprilie, pentru a ajusta productia de masini la cererea din piata, a anuntat Ford Romania. Cun patru zile de oprire in Februarie si doua in Ianuarie, numarul total de zile in care fabricatia de automobile la Craiova a stat se (va) ridica la 14, ceea ce inseamna un minus de 5.180 unitati B-MAX.

„Ford Romania continua sa isi ajusteze volumul de productie in functie de cererea de pe piata si va opri activitatea in Sectia de Operatiuni Vehicule timp de 5 zile in luna Martie, respectiv 3 zile în luna Aprilie. In ceea ce priveste Sectia de Productie Motoare nu anticipam zile fara productie in perioada urmatoare. Datorita flexibilitatii sistemelor noastre, putem reactiona in timp util la cererile din piata inclusiv prin majorari de productie”, a anuntat Ford Romania.

In acest context productia de motoare (1.0 EcoBoost si 1.5 EcoBoost) NU a fost deloc oprita in acest an, insa cea de masini DA, un total de 14 zile.

poze din uzina de vehicule / poze din uzina de motoare

Uzina Ford lucreaza cu o cadenta de 370 unitati B-MAX/zi si peste 1.000 motoare/zi (intre 1.000 si 1.2000 unitati n.r.).

In 2013, Ford a oprit productia de vehicule la Craiova timp de 40 de zile, in lunile Septembrie (7 zile), Octombrie (13 zile), Noiembrie (13 zile) si Decembrie (7 zile). In ceea ce priveste productia de motoare, aceasta a fost oprita in total 15 zile, in Noiembrie (8 zile) si Decembrie (7 zile). Asadar, vorbim de un minus de 14.800 B-MAX si 15.000 motoare.

In cea mai recenta intalnire cu presa din Romania, in Decembrie 2013, inaltii oficiali Ford au fost rezervati in declaratii privind uzina de la Craiova, insa au laudat B-MAX. In presa germana circula zvonul ca cel putin o parte productia Ford Fiesta sa fie mutata in Romania, din 2017.

Ford a fabricat la Craiova 68.339 masini B-MAX anul trecut, cu peste 100% mai mult fata de 2012. Totusi, cifra a fost mult sub productia estimata la inceput de 2013 (peste 100.000 unitati).

Lasa un comentariu

avatar
  Subscribe  
Notifica-ma despre