Acasa Ford O noua oprire a productiei Ford la Craiova duce numarul zilelor de pauza la 6, in 2014

O noua oprire a productiei Ford la Craiova duce numarul zilelor de pauza la 6, in 2014

de Adrian Mitrea

Linie asamblare uzina Ford Craiova (sursa - Ford)
Linie asamblare uzina Ford Craiova (sursa - Ford)

Dupa ce a fost oprita in Ianuarie doua zile, productia Ford la uzina din Craiova va fi pusa pe pauza si in Februarie, timp de patru zile, ducand astfel la sase numarul total de zile in care uzina de masini din Craiova a stat. Acest lucru echivaleaza cu un minus de 2.220 unitati B-MAX la capitolul productie, masini cu o valoare de piata de peste 30 milioane Euro.

“Ca raspuns la actuala cerere din piata, in luna Februarie Ford Romania are planificate 4 zile fara productie in Sectia de Operatiuni Vehicule. In ceea ce priveste Sectia de Motoare nu anticipam zile fara productie in perioada urmatoare. Vom continua sa monitorizam situatia din piata si va vom oferi mai multe detalii referitoare la calendarul de productie al acestui an, la momentul potrivit”, se arata intr-un raspuns oficial al Ford Romania privitor la productie, transmis 0-100.ro.

poze din uzina de vehicule / poze din uzina de motoare

Uzina Ford lucreaza cu o cadenta de 370 unitati B-MAX/zi si peste 1.000 motoare/zi (intre 1.000 si 1.2000 unitati n.r.).

In 2013, Ford a oprit productia de vehicule la Craiova timp de 40 de zile, in lunile Septembrie (7 zile), Octombrie (13 zile), Noiembrie (13 zile) si Decembrie (7 zile). In ceea ce priveste productia de motoare, aceasta a fost oprita in total 15 zile, in Noiembrie (8 zile) si Decembrie (7 zile). Asadar, vorbim de un minus de 14.800 B-MAX si 15.000 motoare.

In acest an sunt contabilizate opriri ale productiei de masini pentru un total de sase zile, fabricatia de motoare nefiind inca afectata.

In cea mai recenta intalnire cu presa din Romania, in Decembrie 2013, inaltii oficiali Ford au fost rezervati in declaratii privind uzina de la Craiova, insa au laudat B-MAX.

Ford a fabricat la Craiova 68.339 masini B-MAX, cu peste 100% mai mult fata de 2012. Totusi, cifra a fost mult sub productia estimata la inceput de 2013, peste 100.000 unitati.

Lasa un comentariu

avatar
  Subscribe  
Notifica-ma despre