Acasa Jaguar VIDEO: Test drive epic cu Jaguar F-TYPE Cabrio filmat de EVO pe Transfagarasan si Transalpina

VIDEO: Test drive epic cu Jaguar F-TYPE Cabrio filmat de EVO pe Transfagarasan si Transalpina

de Adrian Mitrea

Jaguar F-TYPE Cabrio pe Transfagarasan (sursa - captura YouTube)

Jaguar F-TYPE Cabrio cu motor V8 este pus la incercare pe Transfagarasan si Transalpina intr-un test drive epic semnat de jurnalistul Henry Catchpole de la pubicatia EVO. El ii contrazice pe cei de la Top Gear si sustine ca Transalpina „bate” Transfagarasanul, in special multumita asfaltului „ca pe Nurburgring”. Cateva detalii specifice romanesti dau clipului savoare: crucile de pe marginea drumului, masinile abandonate, un cioban care „sta pe Twitter”, un „bizon”, masinile Dacia vechi si cainii fara stapan. Cum se vad cele mai celebre drumuri din Romania prin ochii britanicului Catchpole, in clipul de mai jos.

13 comentarii

JohnnyBGood 4 februarie 2014 - 15:34

Cu observatia ca, in Romania, asfaltul este “ca pe Nurburgring” doar pentru cativa ani (de regula 2 – 3) dupa turnare.
Dupa care, in lipsa intretinerii, se degradeaza treptat. Mi-as bucura ca sa nu se intample la fel si pe Transalpina.
Experienta recenta (vara 2013) de pe Transfagarasan a fost dezamagitoare din cauza starii asfaltului, in mod special pe portiunea din jud. Arges.

Reply
Adrian 4 februarie 2014 - 15:35

Ca intotdeauna, trebuie sa vina strainii sa ne laude si partile frumoase ale tarii noastre. Uitati-va pe youtube, la comentarii, multi straini vor sa vina acum sa viziteze aceste locuri. Asta da metoda de promovare a tarii noastre, nu rahatul ala de frunza vopsita ep post de logo.

Reply
Emi 5 februarie 2014 - 09:46

Rahatul ala de frunza a fost acolo sa mai spele un ban, nu sa promoveze turismul.

Reply
Mishu 4 februarie 2014 - 23:22

ciobani pe tweeter…eventual twitter dar chiar si asa e absurd de ce tot strainii si altii trebuie sa laude ce avem noi de fapt..

Reply
DB7 4 februarie 2014 - 23:28

Multumesc pentru 14 minute de "feel good". Orice alt comentariu e de prisos. Un sunet de motor magistral, doua sosele cu bune cu rele si nelipsitele descriere a tarisoarei noastre, pentru unii un loc indepartat. Cu nod in git, bravo Evo si TG.

Reply
Mihai 6 februarie 2014 - 07:54

Exact comentariul pe care il aveam si eu. Respect!

Reply
petre 5 februarie 2014 - 14:03

din nou putem spune carevasazica….. "FRUMOASA TARA…………………………………………"

Reply
bogdan 5 februarie 2014 - 19:59

Probabil cä de TransBucegi nu au stiut.Acest traseu i-ar fi läsat iar cu gura cäscatä.. avem in tarä multe minunätii si frumuseti ,doar cä Romania nu e in stare sä le valorifice(nu pune valoare pe ce este bun,util si frumos.)turismul conteazä foarte mult intr-o tarä care se vrea a fi bine dezvoltatä
P:S . o pozä cu imaginea drumului transbucegi
http://postimg.org/image/l8hn23fcz/

Reply
rferfwewr 6 februarie 2014 - 22:50

Pentru domnul/doamna care a scris articolul, cuvantul "epic" din limba romana, nu are toate sensurile pe care le are cuvantul "epic" din limba engleza (spectacular, very impressive, awesome):
——
ÉPIC, -Ă, epici, -ce, adj. 1. Care exprimă, în formă de narațiune, idei, sentimente, acțiuni etc. ale eroilor unei întâmplări reale sau imaginare. ◊ Gen epic = unul dintre cele trei genuri literare, care cuprinde diverse specii de narațiuni în versuri și în proză, dezvăluind cu o relativă obiectivitate portretul fizic și moral al personajelor, faptele lor, relațiile lor cu mediul înconjurător. ♦ Fig. Demn de o epopee; de proporții vaste; grandios. – Din fr. épique, lat. epicus.

Reply
Adrian Mitrea 7 februarie 2014 - 10:32

Asa, si de ce n-ar fi acest clip epic, in sensul romanesc al cuvantului?
Este o naratiune video, este grandios, exprima idei si sentimente, actiune.
Nu inteleg unde vezi problema folosirii lui "epic" pentru acest titlu.

Reply
rferfwewr 7 februarie 2014 - 12:08

Nu e nici o problema in afara de incercarea fortata de a suna "a la Top Gear". Englezismele gratuite zgarie pe creer.
Mai acu vreo 2 saptamani auzeam la TV ca vor sa transforme ocoalele silvice in "CLUSTERE" iar la padurari sa nu le mai zica "padurari" ci "RANGERI".
Chestii de genul asta spun mult despre goana romaneasca de a pupa cat mai multe dosuri posibile, intr-un timp cat mai scurt.
Imi mai aduce aminte de faza aia din filmul California Dreamin al lui Crisian Nemescu unde la un moment dat, la petrecerea data de sateni in cinstea americanilor, intre tablourile lui Stefan cel Mare si Mihai Viteazu, statea tabloul cu Terminatorul Arnold Schwarzenegger calare pe motor.
"Epic", nu-i asa? 🙂

Reply
Adrian Mitrea 7 februarie 2014 - 12:24

Ma rog, e parerea ta si ti-o respect.
Epic e un cuvant in limba romana, folosit intr-un context in care inseamna ce trebuie sa insemne.
Restul sunt povesti si, poate, un pic prea mult nationalism 🙂
Salutari!

Reply
rferfwewr 9 februarie 2014 - 01:36

Na, poate ca am exagerat si eu 🙂 O sa citesc saitul asta in continuare, cu si fara englezisme, e unul foarte bun si informativ 🙂

Reply

Lasa un comentariu