Acasa Chevrolet VIDEO: Tesla Model S vs. Chevrolet Corvette

VIDEO: Tesla Model S vs. Chevrolet Corvette

de Adrian Mitrea

Tesla Model S vs. Chevrolet Corvette Drag Race (sursa - captura YouTube)
Tesla Model S vs. Chevrolet Corvette Drag Race (sursa - captura YouTube)

Doua masini americane, din universuri diferite, atat ca tehnologie, cat si din punctul de vedere al clasei si formei, se intrec intr-o competitie tipic americana. Performantele Tesla Model S arata cat de departe au ajuns unele masini electrice, in atat de putin timp.

7
Lasa un comentariu

avatar
3 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
iiiHalal Salamrsteercititorrferfwewr Recent comment authors
  Subscribe  
noi vechi
Notifica-ma despre
JohnnyBGood
Cititor
JohnnyBGood

Cu totii speram ca masinile electrice sa devina cat mai repede accesibile oamenilor obisnuiti. Testul de "drag racing" de mai sus, desi interesant, nu spune mare lucru despre evolutia automobilului electric. Se stie ca motorul electric are o curba de cuplu net superioara unui motor termic de putere maxima similara. Un astfel de test, de demaraj pe distanta scurta, ar fi fost castigat de o masina electrica si acum 30 sau 50 de ani – daca s-ar fi produs o masina electrica in acest scop. In continuare, problema masinilor electrice nu este performanta (demarajul sau viteza maxima), ci autonomia. In… Citeste mai mult »

rsteer
Cititor
rsteer

Legat de autonomie: http://www.go4it.ro/curiozitati/bio-bateriile-ali

Legat de partea cu banii, corect, nu o sa fie niciodata mia ieftin, statul o sa aiba grija de asta. Dar hei, de ce trebuie sa existe "statul" care sa ne usuce de bani tot timpul? Se poate rezolva si problema asta pana la urma.

rferfwewr
Cititor
rferfwewr

Se vede clar ca Tesla a furat startul si a pornit inainte sa fie verde. Dar oricum, laudabila performanta Tesla.

cititor
Cititor
cititor

Cred ca pur si simplu tehnologia este diferita si electrica pleaca prima. La fel se intimpla si la manuala vs automata, la stop plec tot timpul primul, si iau un avans de cam 1-2 lungimi de masina ( automata, cam 15 ani vechime ), dar este irrelevant cine pleaca primul, acceleratia si urmatorul stop fac ca toti sa ajungem in acelasi punct cam in acelasi moment de timp. La fel si astfel de curse, relevanta 0, pot si folosite doar de cei "religiosi" sa afirme ce tare este Tesla si poate ca exercitiu de imagine. @JohnnyBGoo: Comentariu super, la fel… Citeste mai mult »

rferfwewr
Cititor
rferfwewr

Pai nu e chiar asa. Sprinturile astea sunt extrem de importante in depasiri. Daca un Tesla face 0 la 100 in 5 secunde, cu asa o masina o sa depasesti muuuuult mai usor decat cu una care face 0-100 in 12 secunde. Daca ai condus masini cu motor de 2.5 sau mai mare stii ce vorbesc. Una e sa ai o masina care se "screme" sa depaseasca si alta e sa ai o masina care se simte foarte usoara si agila. Ajuta enorm in trafic.

Halal Salam
Cititor
Halal Salam

Da, ai dreptate. A furat startul si diferenta de 0.2 care a ajutat-o sa castige a fost chiar acest start furat. Si da, este o performanta laudabila. Nu inteleg de ce nu-s astia de acord cu tine cand ai spus ca a plecat mai degraba Tesla…

iii
Cititor
iii

nu poti sa furi nimic. La cursele astea fiecare e cronometrat individual si poate sa plece cand vrea defapt. Sincronizarea e doar pentru spectatori si la motoarele cu ardere interna se foloseste pentru a supra-incalzi motorul adversarului (daca se aliniaza prea repede la start).