Acasa Dacia Dacia nu are planuri pentru lansarea unui Duster Pick-Up

Dacia nu are planuri pentru lansarea unui Duster Pick-Up

de Vlad Barza

Dacia Duster Facelift (sursa - Dacia)

Automobile Dacia nu are in plan o versiune Pick-Up de Duster fiindca nu poate oferi exact ce cere piata, insa pentru cei care doresc o camioneta Duster exista carosieri care lucreaza cu RTR pentru modele „la comanda”, a spus la conferinta de prezentare a rezultatelor comerciale Dacia, Thomas Dubruel, director comercial al companiei in Romania. Dacia a avut cel mai bun an de vanzari din istoria sa, cu 430.000 de unitati in 2013, iar peste 80.000 dintre masini au fost produse in Maroc.

Dacia nu are niciun plan de a produce un Duster Pick-up.

„Raspunsul este nu, iar asteptarile clientilor sunt diferite fata ce ofeream noi cu fostul pick-up. Mai exact, clientii se asteapta la o masina care sa poata duce o tona, sa fie 4X4 si sa aiba dubla cabina, iar deocamdata din acest punct de vedere nu exista nimic de oferit. Nu exista nicun proiect la nivel de companie si de Grup”, a spus Thomas Dubruel, director comercial al Dacia si Renault in Romania.

Dubruel precizeaza insa ca Dacia se uita pe piata la ce ar dori clientii si exista alternative, chiar daca nu de serie: „Am dezvoltat local impreuna cu RTR si cu un carosier, un proiect de Duster Pick-Up si daca il vedeti pe strada e vorba de un proiect dezvoltat la nivel local in Romania, dar cum spuneam, nu avem nimic la nivel de Grup”.

Carosierul care colaboreaza cu RTR pentru camioaneta Duster se numeste Romturingia.

In toamna lui 2013, Arnaud Debouef, director al gamei Entry la Renault, spunea ca daca un Duster Pick-Up va fi lansat, nu ar avea sens sa fie lansat in Europa, ci in piete precum Brazilia si Africa de Sud (unde modele din gama Entry se vand sub sigla Renault si unde camionetele au cote mai mari de piata).

Dacia a lansat in 2008 Logan Pick-Up si a incetat productia acestui model in 2012. Preturile masinii porneau de la circa 8.000 Euro cu TVA, iar la Mioveni au fost produse 6.201 vehicule Pick-Up in 2011 si 7.276 in 2010.

Lasa un comentariu