Acasa Mitsubishi Mitsubishi Outlander PHEV a strans 12.000 de comenzi in Europa

Mitsubishi Outlander PHEV a strans 12.000 de comenzi in Europa

de Adrian Mitrea

Mitsubishi Outlander Plug-In Hybrid EV (sursa - Mitsubishi)

SUV-ul hibrid Mitsubishi Outlander PHEV a strans peste 12.000 comenzi in Europa, dintre care peste 8.000 de unitati sunt deja livrate clientilor, a anuntat producatorul auto japonez. Productia pe 2014 a lui Outlander PHEV este estimata la 50.000 exemplare, cea mai mare piata de desfacere fiind Europa, in special tari precum Olanda, Suedia, Norvegia si Elvetia.

„Lansat prima oara doar pe anumite piete (Olanda, Suedia, Norvegia si Elvetia) incepand cu Octombrie 2013, Outlander PHEV a inregistrat peste 12.000 de comenzi in Europa, dintre care 8.197 unitati au fost livrate clientilor finali. Pana la sfarsitul lunii decembrie, 8.009 unitati au ajuns doar in Olanda, aceasta beneficiind si de un regim fiscal favorabil ce incurajeaza dezvoltarea tehnologiilor eco-friendly, cum sunt autovehiculele cu emisii scazute”, a anuntat Mitsubishi, intr-un comunicat de presa.

Dincolo de acest succes initial, masina va fi lansata progresiv, pe parcursul anului 2014 si pe alte piete europene, generand un volum substantial de unitati vandute, noteaza Mitsubishi.

Propunandu-si ca, pana in 2020, autovehiculele electrice si hibrid electrice (PHEV), comercializate sa reprezinte 20% din vanzarile sale, Mitsubishi Motors Corporation (MMC) si-a stabilit un obiectiv ambitios, concentrandu-se pe Europa, cea mai mare piata de desfacere pentru tehnologiile sale.

Outlander PHEV are un sistem de tractiune electric permanent denumit “Twin Motor 4WD”. Cu bateria incarcata, masina are un consum de benzina de 1,9 litri pentru primii 100 km parcursi si emisii de 44 grame CO2/km. Viteza maxima este de 170 km/h.

Bateria se reincarca in cinci ore la o priza conventionala (230V/10A) si in 30 de minute la o statie de reincarcare rapida (sistem CHAdeMO).

SUV-ul hibrid japonez are un portbagaj 463 litri, cantareste 1.820 kg si are o capacitate de tractare de 1,5 tone (cu sistem de franare pentru remorca).

“Departe de a fi o simpla adaptare a unui vehicul cu motor cu ardere interna, sau un sistem hibrid electric de ultima generatie, Outlander PHEV reprezinta varianta avansata a noului Outlander – pe langa versiunile pe benzina si motorina – acesta fiind dezvoltat, inca din faza de concept, ca o propunere unica si fara compromis in industria auto”, spune Mitsubishi despre noul sau model.

Combinatia unica a trenului de rulare a lui Outlander PHEV este formata dintr-un motor electric frontal, motor electric spate si motor pe benzina cu tractiune fata, care este utilizat si pe post de generator.

Soferul poate alege intre trei moduri de conducere:

  • Pur (rulare electrica, in mod 4×4)
  • Serie (rulare electrica 4×4, sustinuta si de functia de generator a motorului pe benzina)
  • Paralel (motorul pe benzina propulseaza masina 4×4, ajutat de cele doua motoare electrice)

Outlander PHEV a fost prefigurat de conceptul PX-MiEV II.

Mitsubishi Motors Corporation estimeaza ca pana in anul 2020 un procent de 20% din productia sa va fi reprezentat de autovehicule electrice, hibride si hibride reincarcabile la priza (plug-in).

Momentan, profilul tehnologic al SUV-ului Mitshibishi PHEV il face sa fie unic in segemntul sau, neavand un rival comparabil.

Lasa un comentariu